Home Lifestyle Food YAY: Brussel krijgt grote overdekte foodmarket

YAY: Brussel krijgt grote overdekte foodmarket

Met tal van eetkraampjes en restaurants!

© Photo by Roman Kraft on Unsplash

Foodies kunnen zich volgende zomer uitleven in onze hoofdstad, want er komt een gigantisch grote foodmarket met tal van eetkraampjes en restaurants.

Heel wat grote steden hebben een overdekte foodmarket, denk maar aan La Boqueria in Barcelona en De Markthal in Rotterdam. De laatste jaren sprong ons Belgenlandje mee op die trein en opende Mercado de deuren in hartje Antwerpen – ze zijn helaas voorlopig gesloten -, was er plots Holy Food Market in de Baudelokapel in Gent, opende HAL 5 in Kessel-Lo, een deelgemeente van Leuven, en staan we binnenkort in de Oude Vleeshalle in de binnenstad van Mechelen.

Eetkraampjes en restaurants

Brussel kon als hoofdstad natuurlijk niet achterblijven, en daarom komt daar volgende zomer ook een gigantisch overdekte foodmarket. The place to be voor foodies is een oude lokettenzaal van het ASLK aan de Wolvengracht, en dat ligt tussen Brussel-Centraal en De Brouckère.

De oppervlakte zal maar liefst 2.600 vierkante meter bedragen, dus er is alvast ruimte genoeg voor tal van eetkraampjes en restaurants. Zo’n 800 bezoekers zullen er kunnen genieten van onder andere hamburgers, sushi, oesters, chocolade, broodjes, koffie en bier. En dat alles voor minder dan 15 euro. De foodmarket zou veel aandacht besteden aan biologische producten en ook veganisten zullen aan hun trekken komen.

De inrichting van het gebouw is een werkje voor de Brusselse ontwerper Lionel Jadot. Hij staat bekend om zijn kleurrijke en veelzijdige creaties. De foodmarket zou in de zomer van 2019 opengaan.

Lees ook: