Home Lifestyle Food CLEAN YOUR FRIDGE DAY: zo laad jij je koelkast juist in

CLEAN YOUR FRIDGE DAY: zo laad jij je koelkast juist in

Staat de melk bij jou in de deur? Niet zo'n goed idee!

Het is vandaag Clean Your Fridge Day (yep, ook dat bestaat) en dus hét ideale moment om je frigo nog eens uit te mesten. De vaste koelkastregels ken je vast: melk in de deuropening, groenten in het groentevak en eieren in de daartoe voorziene plaats. Maar is dat wel de correcte manier om je koelkast in te delen? Met deze regels voorkom je dat jouw koelkast een waar schimmelparadijs wordt.

Een koelkast is uiteraard bedoeld om etenswaren koel te houden. Toch is die niet overal even koelend. In de deuren kan de temperatuur bijvoorbeeld makkelijk een paar graden warmer zijn dan in de rest van het toestel. Het is dus verstandig om voedingswaren die makkelijker bederven, een kouder plekje te geven.

Wist je trouwens dat er ook een heleboel voedingsmiddelen zijn die je waarschijnlijk in je koelkast bewaart, maar die daar eigenlijk niet thuishoren? Je ontdekt het hier!

1. In de deuren

Zoals gezegd zijn de deuren het warmste gedeelte van de koelkast. Melk en andere producten die snel vervallen, horen daar dus níét thuis. Ook eieren zet je daar beter niet. Oeps. Wat kan je er dan wel zetten? Sapjes, sauzen, boter en frisdrank.

2. Op de bovenste plank

De bovenste plank van je koelkast is dan weer de beste plaats om restjes en charcuterie te bewaren. Daar horen voedingswaren thuis die al bereid zijn en dus niet snel bederven.

3. Op de onderste plank

Dit is koelste plaats van je frigo en bijgevolg de beste plek voor producten zoals rauw vlees, eieren, zuivel en zeevruchten. Bewaar rauw vlees wel steeds in een afzonderlijk bakje, anders kunnen ook in dit geval bacteriën zich makkelijk verspreiden.

4. In de schuiven van je koelkast

De onderste schuiven van je koelkast zijn bedoeld om, jawel, je groenten in te bewaren. Let er wel op dat je groenten en fruit zo min mogelijk bij elkaar bewaart.

Lees ook: