Home Lifestyle Hotspots De beste Napolitaanse pizza ter wereld? Die eet je hier (en neen,...

De beste Napolitaanse pizza ter wereld? Die eet je hier (en neen, ’t is niet in Italië)

Een lekkere Italiaanse pizza, we eten ‘m maar al te graag – met de nodige portie kaas – op een lazy Sunday of voordat we aan een lange feestnacht beginnen. Als echte pizzakenners weten we intussen dat geen enkele pizza dezelfde is en dat er heel veel restaurants zijn die beweren dat je bij hen de meest ovenverse pizza’s kan verorberen. Maar waar eet je nu echt de allerbeste pizza van de wereld? Op een kleine vier uur van Brussel!

Het is de 31-jarige Giuseppe Cutraro die met zijn Napolitaanse pizza de prijs voor ‘beste Napolitaanse pizza ter wereld’ in ontvangst mocht nemen. Giuseppe werkt nog maar twee jaar als kok bij de pizzaketen Big Mamma, die een aantal restaurants in Parijs, Londen en eentje in Lille heeft, maar kon de jury toch meteen overtuigen van zijn kookkunsten.

Geroosterde vijgen en amandelen

Samen met 799 andere koks deed hij op 18 september mee aan de wedstrijd. Die vond natuurlijk plaats in het land van pizza’s: Italië. Gek genoeg was het dus geen Italiaanse, maar wel een Franse kok die met de prijs ging gaan lopen, al kunnen Guisppes Italiaanse roots er natuurlijk voor iets tussenzitten.

Wat er nu precies op de beste pizza ter wereld ligt? Gele tomatensaus, drie jaar oude Toscaanse ham, mozzarella, geroosterde vijgen, witte amandelen en Provolonekaas. Wil je zelf oordelen? Je kan de pizza in een van de restaurants van Big Mamma in Parijs proeven. Wij zijn dan weg hé!

View this post on Instagram

Orgie à l’italienne ? #lafelicità

A post shared by BIG MAMMA (@bigmammagroup) on

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.