Home Lifestyle Deze Belg doet mee met Nederlandse versie van ‘RuPaul’s Drag Race’

Deze Belg doet mee met Nederlandse versie van ‘RuPaul’s Drag Race’

Sederginnes grootste troef is humor.

'RuPaul's Drag Race'
© YouTube @videoland

Onze noorderburen krijgen hun eigen versie van de populaire Amerikaanse talentenjacht voor drag queens ‘RuPaul’s Drag Race’. Er strijdt ook een Belg mee voor de titel: Sederginne uit Antwerpen.

Er bestaan al verschillende talentenjachten, maar ‘RuPaul’s Drag Race‘ is toch een specialleke. In de realityshow is ‘s werelds bekendste drag queen RuPaul op zoek naar andere mannelijke diva’s die het willen maken in het dragwereldje. Het programma won de afgelopen jaren een paar Emmy’s en heeft ook al een Thaise, Canadese en Britse versie. Deze zomer maakte RTL bekend dat Nederland ook een eigen versie krijgt: ‘Drag Race Holland’.

‘Ik ben zo blij’

De bekende stylist Fred van Leer zal deze show vol humor, traantjes en een heleboel drama presenteren. De tien kandidaten werden nu bekendgemaakt en wij weten al voor wie we zullen supporteren, want tussen de Nederlanders zit er ook één Belg. Geruchten deden al de ronde dat Sederginne (26) uit Antwerpen zou meedoen en dat werd nu officieel bevestigd. Ze is een internationale ster die haar eigen show heeft op het Griekse eiland Mykonos en humor is haar belangrijkste troef. Haar levensmotto: ‘Drag is fun!’ Ze is zelf enorm enthousiast. ‘Ik ben zo blij!’, schreef ze op haar Instagrampagina.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Het concept van het programma is dat de tien queens het tegen elkaar opnemen in verschillende opdrachten. Dat kan gaan van playbacken over een make-upproef tot een comedy act. De twee die het minst goed presteren, staan tegenover elkaar in een heuse lip sync battle en de verliezer daarvan wordt onverbiddelijk naar huis gestuurd.

Vanaf 18 september verschijnt er elke week een aflevering op Videoland. De twaalf seizoenen van de Amerikaanse versie kan je momenteel bekijken op Netflix, dus we hopen dat ook ‘Drag Race Holland’ binnenkort op de streamingdienst te zien zal zijn.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees ook: