Home Lifestyle Adil El Arbi en Bilall Fallah regisseren ‘Ms. Marvel’ voor Disney+

Adil El Arbi en Bilall Fallah regisseren ‘Ms. Marvel’ voor Disney+

De reeks draait rond Kamala Khan, de allereerste islamitische Marvel-superheldin.

Ms. Marvel
© getty

Adil El Arbi en Bilall Fallah zijn met ‘Bad Boys for Life’ verantwoordelijk voor de regie van een van de populairste films van 2020. Het Amerikaanse avontuur stopt daar niet voor het Belgische duo, want ze bevestigen eindelijk de geruchten dat ze ‘Ms. Marvel’ zullen regisseren voor Disney+.

Adil en Bilall hebben al een behoorlijk indrukwekkend cv, en dat is nog zacht uitgedrukt. Na grote binnenlandse successen met ‘Black’ en ‘Patser’, richtten ze hun pijlen, of beter gezegd camera’s, op het buitenland. Ze haalden de derde ‘Bad Boys‘-film binnen met Will Smith en Martin Lawrence in de hoofdrol. Dat project legde het duo geen windeieren, want het is een van de populairste films van het jaar. Eerlijk is eerlijk: de coronacrisis heeft hen heel wat geholpen bij het behalen van die titel.

Islamitische superheldin

Adil en Bilall hebben de internationale smaak duidelijk te pakken, want ze zullen een nieuw Amerikaans project regisseren en niet zomaar een: ‘Ms. Marvel’. De superheldenreeks draait rond Kamala Khan, de allereerste islamitische Marvel-superheldin. Kamala Khan werd in 2013 voor het eerst geïntroduceerd in de populaire Marvel Comics en krijgt volgend jaar haar eigen serie op Disney+.

De geruchten deden al in september de ronde dat de twee deze grote klus binnenhaalden, en Adil El Arbi bevestigt het goede nieuws nu op zijn Instagrampagina. We zien een bekend regiestoeltje met daarop zijn naam en op de achterkant de titel van de nieuwe reeks.  ‘Ik voel me vereerd dat ik een project mag regisseren waarvan ik weet dat velen onder jullie zich erin zullen herkennen’, aldus de regisseur. Hij lost ook onmiddellijk meer over de releasedatum, die zal voor eind 2021 zijn. Bilall Fallah is even enthousiast als zijn collega. ‘Zo dankbaar dat ik deel mag uitmaken van @Marvelstudios’, schrijft hij op Instagram. ‘Ik hou van dit hele team. Dit project ligt me nauw aan het hart en ik kan niet wachten tot jullie en de rest van de wereld Ms. Marvel kunnen ontmoeten.’

Women empowerment movement

Volgens een Amerikaanse bron Thedirect.com waren de voorbereidingen voor ‘Ms. Marvel’ al volop aan de gang in september. De hoofdrolspelers werden begin augustus gecast. Thedirect.com loste twee namen: Jasjit Williams zou Bruno Carrelli spelen, de nerdy vriend en vlam van Kamala. Saagar Shaikh speelt Aamir Khan, de oudste broer van de superheldin. Kamala vormt samen met de personages Black Widow en Captain Marvel een nieuwe beweging: een women empowerment movement in de superheldenindustrie. Het is dan ook geweldig dat onze Belgische trots daar deel van kan uitmaken.

Lees ook: