Home Lifestyle Populaire Amerikaanse talentenjacht ‘RuPaul’s Drag Race’ krijgt een Nederlandse versie

Populaire Amerikaanse talentenjacht ‘RuPaul’s Drag Race’ krijgt een Nederlandse versie

Humor, traantjes en een heleboel drama!

rupaul's drag race
© world of wonder

Wie houdt van sappige realityshows kent ongetwijfeld het populaire Amerikaanse programma ‘RuPaul’s Drag Race’. In deze talentenjacht gaat drag queen RuPaul op zoek naar andere mannelijke diva’s. De serie krijgt nu een Nederlandse versie.

Humor, traantjes en een heleboel drama, dat mag je verwachten in het programma ‘RuPaul’s Drag Race’. De realityshow is gigantisch populair in Amerika en RTL bevestigde nu dat het een Nederlandse versie krijgt. De ster van de reeks, ‘s werelds bekendste drag queen, RuPaul kondigde dit goede nieuws zelf aan met een filmpje. ‘Hallo Nederland’, aldus de diva. ‘Ik mag trots aankondigen dat mijn geliefde “Drag Race” naar jullie komt! Met een gloednieuwe presentator en exclusief te zien op Videoland. Binnenkort komt er meer informatie, dus hou het maar beter in de gaten!’

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

De reeks bestaat al sinds 2009 en je kan momenteel 11 van de 12 seizoenen bekijken op Neflix. Het concept van de realityshow is RuPaul die op zoek gaat naar andere mannelijke diva’s die het willen maken in het dragwereldje. Tijdens een heuse talentenjacht stelt hij zijn kandidaten op de proef. Zo moeten ze playbacken, duizelingwekkende choreografieën uit de grond stampen, zich transformeren tot echte beauty queens met make-up en ons vooral aan het lachen brengen met een flinke dosis humor. RuPaul kiest elk seizoen, samen met enkele andere bekende juryleden, één winnaar uit.

Antwerpse deelnemer

Het programma won de afgelopen jaren een paar Emmy’s en heeft ook al een Thaise en Britse versie. Binnenkort is het dus de beurt aan onze noorderburen. Geruchten doen de ronde dat er ook een Belg zou meedoen aan deze eerste Nederlandse editie. Het zou gaan om de Antwerpse drag queen Sederginne. Of we haar aan het werk zullen zien op het kleine schermpje en wanneer de Nederlandse editie precies op Videoland zal verschijnen, is nog niet geweten. Wij hopen alleszins dat ook dit seizoen op Netflix zal verschijnen.

Lees ook: