Home Lifestyle 9 programma’s en films waarvoor wij deze week in de sofa ploffen

9 programma’s en films waarvoor wij deze week in de sofa ploffen

Een vermoorde modeontwerper, een lesbische superheldin en adellijke dames: we stelden alweer een fascinerende kijklijst samen.

‘Zin om te zien?’ Het is de reactie die we het vaakst zien verschijnen onder artikels over leuke programma’s of nieuwe series. Want een date met je vrienden of je lief hoeft niet altijd op café, maar kan ook gewoon voor de tv. Elke maandag verzamelt onze tv-redactrice de leukste kijktips van de week, zodat je je gezellige avondjes al kan inplannen.

1 / 9
The Assasination of Gianni Versace: American Crime Story
Durf te vragen
Batwoman
Grown-ish
De cel vermiste personen
Code 37 (de film)
Get Organized with The Home Edit
wtFock
Power Rangers
The Assasination of Gianni Versace: American Crime Story
The Assasination of Gianni Versace: American Crime Story

Liefhebbers van mode en/of true crime moeten de tweede ‘American Crime Story’ gezien hebben. In de eerste reeks werd het verhaal verteld van de rechtszaak rond O.J. Simpson, in het tweede seizoen staat de moord op modeontwerper Gianni Versace centraal. Net als in het eerste seizoen met onder meer David Schwimmer en John Travolta, spelen hier heel wat bekende gezichten mee. De rol van Donatella Versace, de zus van Gianni, wordt vertolkt door Penélope Cruz en ook zanger Ricky Martin heeft een rol. Op CAZ 2 zie je vanavond in een keer de eerste vier van negen afleveringen. Je kan de reeks ook bingen op Netflix.

Maandag om 20u40 op CAZ 2.

Durf te vragen
Durf te vragen

‘Durf te vragen’ stond vorige week al in dit lijstje, maar toch raad ik het graag nog eens aan. Deze week gaat het namelijk over mensen van adel. Siska gaat in de tweede aflevering op bezoek bij een adellijke dame die haar de etiquette leert voor ze een diner van haar mag bijwonen. En jawel, Schoeters doet aanvankelijk zowat alles verkeerd. Dat wordt gegarandeerd lachen.

Dinsdag om 20u45 op Eén. 

Batwoman
Batwoman

‘Batwoman’ is om meerdere redenen een reeks die intrigeert. Het hoofdpersonage is een lesbische superheld, gespeeld door de razend knappe Ruby Rose. Bovendien is ‘Batwoman’ van de hand van Caroline Dries, die ook meewerkte aan ‘The Vampire Diaries’. Minder positief maar des te intrigerend: Ruby Rose gaf na een seizoen al de brui aan haar rol, waardoor er voor de tweede reeks een ander hoofdpersonage gezocht moest worden. Daarnaast telt het eerste seizoen twee afleveringen minder door de coronacrisis én kreeg de serie kritiek, maar werd ze ook hevig verdedigd. Vanaf dinsdag kan je alle twintig afleveringen bekijken op Telenet Play (en vanaf volgende week dus ook op Streamz) en je eigen conclusies trekken.

Vanaf dinsdag op Telenet Play. 

Grown-ish
Grown-ish

Eerder kon je op FOX al ‘Black-ish’ zien, een komische serie over een zwart gezin uit de hogere middenklasse dat jongleert met verschillende persoonlijke en vaak sociaal-politieke kwesties. De oudste dochter van het gezin, Zoey, kreeg haar eigen spin-offserie over haar leven aan de universiteit. Hoofdrolspeelster Yara Shahidi is een van de jonge Hollywoodtalenten die je moet leren kennen, en niet alleen omwille van haar stijlgevoel.

Première woensdag om 14u20 op FOX. Vanaf donderdag elke weekdag een dubbele aflevering om 13u55. 

De cel vermiste personen
De cel vermiste personen

Er zijn zo van die programma’s die onder je vel gaan zitten. Deze docureeks van Fatma Taspinar is er zo een. Taspinar, die criminologe is van opleiding, volgt Alain Remue, het ondertussen helaas al te goed gekende hoofd van de Cel vermiste personen. De eerste aflevering vorige week begon met een verdwijning die de VRT-journalist persoonlijk raakte. Op oudejaarsnacht verdween de 21-jarige Frederik Vanclooster, de zoon van twee VRT-collega’s. Je kan die aflevering herbekijken op VRT NU, de tweede aflevering zie je woensdag op Eén.

Woensdag om 20u45 op Eén. 

Code 37 (de film)
Code 37 (de film)

Ook op VTM 4 wordt het woensdagavond wat grimmig, want daar wordt ‘Code 37’ getoond. Niet de reeks, maar wel de film die in 2011 tussen het tweede en het derde (en laatste) seizoen van de reeks in de bioscoop liep. De harde actiefilm over een bekende schrijver die verkracht wordt in een bioscoopzaal, haalde destijds goede bezoekcijfers.

Woensdag om 20u40 op VTM 4.

Get Organized with The Home Edit
Get Organized with The Home Edit

Marie Kondo mag oppassen, want de vrouwen van The Home Edit zouden haar titel van opruimkoningin van Netflix weleens kunnen afnemen. In de nieuwe reeks ‘Get Organized with The Home Edit’ gaan organiseergoeroes Clea en Joanna langs bij bekende en minder bekende mensen om hen te helpen met hopeloos rommelige ruimtes. Ze nemen de huizen – lees: villa’s – van onder meer Reese Witherspoon, Khloé Kardashian en Neil Patrick Harris onder handen in een programma dat ordefreaks sowieso een organiseerorgasme bezorgt.

Vanaf woensdag op Netflix.

wtFock
wtFock

‘WtFock’ is terug! Voor de diehardfans van 15 jaar oud zal dit geen nieuws zijn, maar ik geef het maar even mee voor de twintigers en dertigers die stiekem ook verzot zijn op de o zo populaire jeugdreeks. En terecht! Vorige week verschenen er plots weer updates op de ‘wtFock’-website en vrijdag kwam de eerste aflevering van seizoen 4 online. Deze vrijdag mogen fans een tweede aflevering verwachten, die om 0u55 (zaterdag dus) op VIJF uitgezonden wordt.

Vrijdag om 00u55 op VIJF.

Power Rangers
Power Rangers

Een portie nostalgie op zaterdagavond krijg je met ‘Power Rangers’, de reboot uit 2017. ‘Stranger Things’-fans herkennen acteur Dacre Montgomery als de rode Ranger. In de Netflixreeks speelt hij de verleidelijke Billy Hargrove. Wil je er een lange filmavond van maken, dan kan je net ervoor ook ‘Ice Age: Continental Drift’ meepikken, de vierde film in de ‘Ice Age’-reeks.

Zaterdag om 20u35 op VTM 3.

Meer kijktips: