Home Lifestyle New week, new me: 7 apps die je helpen om deze week...

New week, new me: 7 apps die je helpen om deze week komaf te maken met die vakantieblues

Apps vakantieblues
© Getty

De zomervakantie zit er officieel op en hoewel we nog eventjes zouden willen nazomeren, laat het weerbericht dat deze week jammer genoeg niet toe. Zie jij het echt niet zitten om er na een welverdiende vakantie terug in te vliegen? Dan kunnen deze apps je misschien wel helpen.

Had jij deze ochtend ook geen zin om de auto in te stappen en richting je werk te rijden? We feel you! Daarom gingen wij op zoek naar enkele toffe apps om weer helemaal in de juiste (werk)stemming te komen. Downloaden die handel!

Seven Minute Workout

Geen zin om na een zware werkdag nog te gaan zweten in de fitnesszaal? Dan kan de app Seven Minute Workout je misschien wél overtuigen om toch nog even te sporten. Zoals de naam al doet vermoeden, daagt de app je uit om zeven minuten lang enkele intensieve oefeningen uit te voeren en that’s it! Het allergrootste voordeel? Je kan gewoon in pyjama sporten.

Download de app hier voor iOS en hier voor Android.

Headspace

Na een stressvolle werkdag is het niet onbelangrijk om even helemaal tot rust te komen en neen, je hoeft daarvoor niet per se yogalessen te volgen. Download gewoon de app Headspace! Met behulp van cartoons, muziek en video’s helpt de applicatie je om je van de buitenwereld af te zonderen en van tien minuutjes rust te genieten. Headspace zou je trouwens kunnen helpen om ook je nachtrust te verbeteren. Sterk aanbevolen!

Download de app hier voor iOS en hier voor Android.

Evernote

Warhoofd eerste klas? Dan kan Evernote goed van pas komen! De app helpt je om je to-do’s niet uit het oog te verliezen en heeft naast die handige tool nog enkele andere gebruiksvriendelijke snufjes. Je kan er foto’s en tekeningen in opslaan en toffe ideetjes in kwijt. Het is een heel gebruiksvriendelijke app die op vrijwel elk apparaat werkt én die je kan delen met vrienden en familie. Bye bye, notitieboekjes die altijd verloren gaan!

Download de app hier voor iOS en hier voor Android.

Daily Snap: Video Diary

We snappen het, je hebt echt geen tijd om nog een dagboek bij te houden, maar zou er toch graag weer eentje hebben. Dan hebben wij de perfecte oplossing voor jou gevonden. Met de app Daily Snap maak je elke dag één foto. Van die foto’s wordt een filmpje gemaakt, zodat je ziet hoe hard je doorheen het jaar verandert. Zo kan je het filmpje een keer per week of per maand bekijken en het met je vrienden en familie delen. Goed voor een momentje instant happiness.

Download de app hier voor iOS.

Lifesum

Heb je na al die cocktails en lekkere zomermenu’s het goede voornemen om weer op je voeding te letten? Misschien is het dan wel een goed idee om Lifesum te downloaden. De app stelt je enkele diëten op maat voor, verzamelt lekkere én gezonde recepten en helpt je om in beweging te blijven en je calorie-inname onder controle te houden. Van multitasken gesproken!

Download de app hier voor iOS en hier voor Android.

Budgetbeheerder

Net iets te veel geld uitgegeven aan die veel te toffe souvenirtjes? Pijnlijk, maar gelukkig bestaat er ook voor dat probleempje een oplossing! Dankzij de Budgetbeheerder houd je vanaf nu je uitgaven en inkomen nauw in de gaten en staan de cijfertjes op je bankrekeningen nooit meer in het rood op het einde van de maand. De interessante grafieken, gebruiksvriendelijke rekenmachine en gepersonaliseerde kalender maken je bankzaken voor een keertje wel leuk!

Download de app hier voor iOS en hier voor Android.

Focus@Will

Je concentratievermogen kan na een reis wel een boost gebruiken. Daarom kwamen de makers van de app Focus@Will op het idee om duizenden uren aan muziek te verzamelen en die aan te bieden aan iedereen die nood heeft aan een beetje concentratie op het werk. Een smartphone en hoofdtelefoon, meer heb je niet nodig om de business woman in jou opnieuw aan te wakkeren.

Download de app hier voor iOS en hier voor Android.

[td_smart_list_end]

Lees ook: