https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/
Home Lifestyle Body 8 dingen waar je als twintiger tijd voor moet maken

8 dingen waar je als twintiger tijd voor moet maken

7. Ontdek de wereld.

Twintiger
© Isi Parente via Unsplash
‘Je moet tijd steken in de dingen die belangrijk zijn’, dat horen twintigers weleens vaker. Maar hoe weten ze nu wat wel belangrijk is en wat niet? Ben jij twentysomething? Dan is hier alvast een lijstje om jou een eindje op weg te helpen.

Lezen lezen lezen

Door te lezen ga je meer van de wereld, jezelf en de mensen rond jou begrijpen. En dat hoeft dan echt geen zware literatuur te zijn. Je leert zowel uit fictie als uit non-fictie verhalen. Op zoek naar inspiratie? Dit zijn momenteel de favoriete boeken van onze redactrices.

Zorg goed voor je lichaam

Je flink insmeren met zonnecrème of ‘s avonds tijd maken om je gezicht netjes te reinigen, zullen wellicht niet boven aan het ‘Ik zorg goed voor mijn lichaam’-lijstje staan. Maar toch zou dat moeten. We krijgen écht niet alleen een beter lichaam door alleen maar te gaan sporten (hoewel dat ook ontzettend belangrijk is, begrijp ons niet verkeerd).

Gebruik je tijd en geld om nieuwe skills te leren

Onderwijs is een bron van onschatbare waarde, waar je waarschijnlijk nooit spijt van gaat krijgen. Door verschillende dingen uit te proberen, ga je pas echt ontdekken waar jouw passie ligt. En zo kan je bouwen aan je ideale carrière.

Goede gewoontes onderhouden

Het is moeilijk om goede gewoontes te creëren, maar eens je de gewoonte beheerst, zal je de positieve invloed ervan inzien. Dan zal je het vasthouden voor de rest van je leven.

Bouw betekenisvolle relaties op

Vriendinnen zijn er voor het leven. Dus spreek vaak met hen af zodat ze echt belangrijk voor jou worden. En laat die ‘vrienden’ los die alleen maar energie vreten, en je geen energie geven.

Eet gezond

Oké, het kost je misschien iets meer moeite, maar steek tijd in gezonde maaltijden. Leer gezonde producten kennen en ga op zoek naar lekkere receptjes. Geloof ons: je gaat er jezelf érg dankbaar voor zijn. Af en toe eens flink zondigen met een chocoladereep of een bakje chips in de zetel moet zeker nog wel kunnen!

Ontdek de wereld

Pak je koffers en vertrek op reis. Je zit nu nog vol enthousiasme om heel de wereld rond te trekken. En vergeet vooral niet om ervan te genieten! Geen idee waar naartoe? Wij geven je maar al te graag wat reisinspiratie!

Plan quality time in

Niets zo belangrijk is quality time met je geliefden en de mensen die het dichtst bij je staan. Heb je bijvoorbeeld nog grootouders? Ga eens op de koffie zolang het nog kan.

Lees ook: