Home LOL 6 gedachten die door je hoofd spoken vóór je 30ste verjaardag

6 gedachten die door je hoofd spoken vóór je 30ste verjaardag

5. ‘Ik ga alleen sterven’

Met een ‘grote’ verjaardag in het vooruitzicht is het normaal te worden overvallen door een kleine identiteitscrisis. Deze 6 dingen denkt elke 29-jarige die binnenkort officieel op tram 3 zit.

1. ‘Wat gebeurt er?’

De kans is groot dat je als ambitieuze tiener een bepaald idee had van hoe je leven als dertiger eruit zou zien. De kans is nóg groter dat je leven er vandaag volledig anders uitziet dan gepland. Het is volledig normaal om het gevoel te hebben dat je de zaken niet onder controle hebt, een twintiger zijn is dan ook niet gemakkelijk!

2. ‘Ik zou echt moeten…’

… stoppen met roken, drinken, onenightstands hebben, etc. Heel wat twintigers hebben het idee dat ze tegen hun 30ste verjaardag ‘volwassen’ moeten zijn. Maar wees niet te streng voor jezelf, je hoeft niets tegen je zin te doen (al is stoppen met roken zeker geen slecht plan).

3. ‘… beginnen met zonnecrème te smeren’

Rimpels mogen dan wel karakter geven aan je gezicht, het kan zeker geen kwaad om te investeren in zonnecrème en/of een dagcrème met SPF. Vergeet ook je nek en handen niet in te smeren!

4. ‘Misschien is het een goed moment om te veranderen…’

Rond je 30ste verjaardag gaan velen hun leven evalueren: wat werkt er en wat niet? Dit is echter niet je laatste kans om een carrièreswitch te overwegen, naar het buitenland te verhuizen of een lief aan de deur te zetten met wie je bij nader inzien niet oud wil worden. Toch maken veel bijna-30-jarigen grote beslissingen voor ‘de grote verjaardag’, omdat het nu eenmaal een uitgelezen excuus is om grote kuis te houden in je leven.

5. ‘Ik ga alleen sterven’

Als je single en 30 bent, is dit voor velen hét moment om te panikeren over het feit dat je nog geen lief, kinderen of ring aan je vinger hebt. 30 wordt gezien als de ‘nu-of-nooit’-leeftijd om de eeuwige liefde te vinden. Newsflash: dat is het niet. Maar dat betekent niet dat het niet even zal duren om dat in te zien.

6. ‘Ja, maar, en zij dan?’

Yep, in de huidige maatschappij heerst de gedachte dat als je tegen je 30ste nog geen huis hebt gekocht of promotie hebt gemaakt, je gefaald hebt. Sommigen van je 30-jarige vrienden lijken hun leven helemaal voor mekaar te hebben terwijl jij je nog steeds 21 voelt. Stop met jezelf met hen te vergelijken en geniet gewoon van je verjaardag. 30 worden is inderdaad een big deal, maar maak het niet groter dan het eigenlijk is.

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.