Home Lifestyle 5 Griekse eilanden waar je wellicht nog nooit van gehoord hebt maar...

5 Griekse eilanden waar je wellicht nog nooit van gehoord hebt maar waar het heerlijk vertoeven is

Vergeet het massatoerisme op Santorini of Rhodos, hier moet je zijn!

Griekse eilanden
© Getty / Angelo Pantazis via Unsplash

Rhodos, Santorini, Corfu. Been there, done that. Griekenland heeft meer dan 200 bewoonbare eilanden, maar toch trekken we steevast naar dezelfde populaire vakantieplaatsen. Mag het weleens wat anders zijn? Op deze 5 Griekse eilanden is het even heerlijk vertoeven, maar dan zonder de grote drukte.

1 / 5
Hydra
Kastelorizo
Astypalaia
Paxos
Ikaria
Hydra
Hydra

Hydra wordt vaak bestempeld als één van de meest romantische Griekse eilanden. Het eiland kijkt uit over de Argo-Saronische Golf en wordt bedekt door traditionele herenhuizen, smalle, pittoreske straatjes en afgelegen pleinen.

Kastelorizo
Kastelorizo

Kastelorizo bevindt zich ongeveer 110 km ten oosten van het populaire Rhodos en is daarmee het meest oostelijk gelegen eiland van Griekenland. Het kleine eiland (van maar 9,5 km2 oppervlakte) staat vooral bekend voor zijn unieke architectuur en kleurrijke huisjes. Vooral snorkelaars komen hier aan hun trekken.

Astypalaia
Astypalaia

Vergeet het massatoerisme op Santorini, de witte huisjes op Astypalaia geven je het gevoel dat je op het populaire eiland vertoeft maar dan zonder de drukte. Het is er super gezellig en je hebt er een heleboel kleine, verborgen badplaatsjes.

Paxos
Paxos

Paxos is één van de meest idyllische Ionische eilanden en is daarom al aan een flinke opmars bezig. Het eiland staat vooral bekend om zijn vele, kleine baaitjes die vaak alleen per boot bereikbaar zijn en zijn grotten (ook wel de Blue Caves genoemd). Het groene klimaat maakt van het eiland trouwens ook de ideale bestemming voor wandelaars.

Ikaria
Ikaria

Ikaria is één van de ‘blauwe zones’ in de wereld, wat wil zeggen dat de mensen hier langer leven. Het heeft een prachtig bos met verborgen meertjes, watervallen, oude kloosters en een heleboel kleine wijngaarden om te ontdekken.

Foto’s: Getty

Lees ook: