Home LOL 9 situaties die je doen beseffen dat je als je mama begint...

9 situaties die je doen beseffen dat je als je mama begint te klinken

3. Wanneer je een tienermeisje in een kort T-shirtje in de kou ziet lopen en bedenkt dat zij weleens een flinke verkoudheid zou kunnen oplopen. 

In je kindertijd was ze je heldin, als tiener vond je haar – laat ons eerlijk zijn – vooral een zaag. Maar eens je volwassen bent, ga je steeds beter begrijpen waarom je mama zei wat ze zei. Meer nog, je hoort jezelf meer en meer dingen denken of zeggen die zo uit haar mond konden komen. Hé, het is oké om af en toe als je mama te klinken. Ze heeft jou gemaakt, dus ze moet wel iets goed doen, toch?

1. Wanneer je in het donker met de auto rijdt en je bedenkt dat fietsers die zonder licht – of zelfs zonder fluohesje – rijden hun leven riskeren.

‘Ze zijn gewoon onzichtbaar. To-taal onzichtbaar!’

2. Of wanneer je het onverantwoord vindt dat tieners met tweeën naast elkaar op een smal fietspad langs een drukke baan fietsen, terwijl je goed weet dat jij dat vroeger zelfs met z’n drieën durfde.

‘Die zijn hun leven beu, zeker?’

3. Wanneer je een tienermeisje in een kort T-shirtje in de kou ziet lopen en bedenkt dat zij weleens een flinke verkoudheid zou kunnen oplopen.

‘Wat is er mis met een lekker warme jas en een sjaal?’

4. Wanneer je tegen je vriend zegt dat hij zijn sokken in de wasmand moet gooien en zijn jas aan de kapstok moet hangen.

‘Als je het onmiddellijk zou doen, moest ik er zelfs niet over zagen.’

5. En hem er dan op wijst dat hij wat meer groentjes zou moeten eten.

‘Ik zeg dat alleen maar voor je eigen goed, hoor…’

6. Wanneer je een bende dronken tieners ziet op een festival en bedenkt dat de jeugd van tegenwoordig toch echt veel drinkt…terwijl je nog eens van je pintje nipt.

‘Zó erg waren wij vroeger toch niet? Of wel?’

7. Wanneer je de jeugd gewoon niet begrijpt.

‘Waarom moeten ze altijd oortjes in hebben? Heeft hun leven echt een soundtrack nodig? Dat is bovendien gevaarlijk in het verkeer!’

8.  Wanneer een jongere zijn of haar tsjingeltsjangelmuziek loeihard speelt op de trein en jij serieus overweegt om er een opmerking over te maken.

‘Dat zijn nu toch geen manieren?’

9. Wanneer je chagrijnig wordt op je vriend omdat hij een vlek maakte op een broek die hij nog maar een dag aan heeft.

‘Je kan zelf je was doen, hoor!’

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.