Home Lifestyle Meer dan 100 Belgische artiesten geven 24 uur lang gratis (!) optredens...

Meer dan 100 Belgische artiesten geven 24 uur lang gratis (!) optredens in het Sportpaleis

Je kan het coronaproof feestje via een livestream volgen.

24 UUR LIVE
© Josh Sorenson

De drang naar een stevig feestje was nog nooit zo groot. Gelukkig wordt ons geduld en doorzettingsvermogen nu ein-de-lijk beloond met een party vanjewelste. Op 12 maart treden in het Antwerps Sportpaleis meer dan 100 artiesten van eigen bodem gratis én live op, en dat 24 uur aan een stuk.

Mark your calendar, party animals! Exact een jaar nadat de muziek- en eventsector het werk noodgedwongen moest neerleggen, wordt er in het Sportpaleis een festival georganiseerd dat je dankzij een livestream gewoon vanuit je luie zetel of op je terras kan volgen. ‘Wij gaan optreden’, aldus Miguel Wiels in Het Laatste Nieuws. Hij zal samen met zijn band een muzikale marathon in de concertzaal houden én trommelde nog meer dan 100 andere artiesten op om ook deel te nemen. ‘Ik heb dat idee eerst afgetoetst bij verschillende artiesten en zij waren allemaal even enthousiast. Zie het als een soort tegengif omdat we een jaar lang niet hebben kunnen spelen. En dan exact op de dag waarop ons land een jaar geleden in lockdown ging, heel symbolisch.’

Coronaproof voorproefje

Wiels verzekert dat alles coronaproof zal verlopen: elke artiest zal een sneltest ondergaan én krijgt een attest waarmee hij/zij ook na de avondklok de weg op mag. Daarnaast krijgt het evenement ook de steun van minister-president Jan Jambon. Wie er 12 maart allemaal van de partij zal zijn, blijft nog even geheim, maar het is wel al zeker dat iederéén van zijn favoriete streepje muziek zal kunnen genieten. ‘Er zullen pop-, rock-, kleinkunst- en schlagerartiesten langskomen. In het Engels, Frans en Nederlands. Alle genres kriskras door elkaar. Per uur zal er een line-up zijn van een vijftal artiesten. Goed voor in totaal meer dan 400 nummers‘, aldus Wiels in de krant.

Sportpaleis-baas Jan Van Esbroeck is, net als ons, alvast laaiend enthousiast over het initiatief en ziet het als een voorproefje van een zorgeloze toekomst: ‘Dit is het voorspel van waar we binnenkort naartoe gaan: weer zorgeloos van muziek genieten in volle concertzalen.’ Zo mogen we het horen!

24 UUR LIVE  gaat door op vrijdag 12 maart en start om 18 uur. Je kan de marathon volledig gratis volgen via een livestream op Het Laatste Nieuws. Meer info vind je op de website van het evenement.

Lees ook: