Home Lifestyle 21 dingen die je dit weekend in dat eerste stralende lentezonnetje kan...

21 dingen die je dit weekend in dat eerste stralende lentezonnetje kan doen

15. 18 graden buiten = het perfecte temperatuurtje om die barbecue al eens aan te steken.

Dingen die je in lente kan doen
© Sasha Freemind via Unsplash

Daar is de lente, daar is de zon! Of toch bijna. Het is nog winter, maar het wordt dit weekend wel stralend weer en daar moeten we van profiteren. Hoe? Wij inspireren je met 21 dingen die je in dat eerste lentezonnetje kan doen. Opgelet: vergeet geen zonnecrème te smeren!

 1. Sta vroeg op en bewonder de zonsopgang met een verse chocolademelk. Geen koukleum? Dan kan je misschien zelfs buiten ontbijten.
 2. Rijd voor dag en dauw richting de kust en er maak er in het zonnetje een ochtendwandeling op het strand.
 3. Geef je auto een grondige schoonmaakbeurt. Dat heeft hij na al dat strooizout wel verdiend.
 4. Stap je fiets op en rijd richting de dichtstbijzijnde stad om er van een ijsje to go te smullen. Het is nu eenmaal nooit te vroeg voor ijs, toch?
 5. En maak er meteen een gezellig fietstochtje van. De eerste lentezon op je snoet en geen wind, de perfecte combo!
 6. Bak een kraakverse cake, maak een frisse homemade limonade, zoek twee dekentjes uit en verras je oma in haar tuin met je creaties.
 7. Trommel je beste vriend(inn)en op voor een plezante wandeling. Dankzij deze tips maak je ze nóg leuker. Een jenevertochtje? Say no more!
 8. Organiseer een intieme walking dinner met vrienden of familie. Jij zorgt voor de aperitiefhapjes, je mama voor het hoofdgerecht en je zus voor het dessert. Trek naar het bos en houd daar af en toe een pitstop om van de volgende gang te eten.
 9. Niets zo satisfying als propere ramen. Maak een sopje, doe je haren in een staart en geef ze een voor een schrobbeurt. Extra leuk: als we de weerkaarten mogen geloven, is er nog lang geen regen op komst. Je kan dus extra lang van je nette ramen genieten.
 10. Haal je tuinstoelen van de zolder, steek een muziekje in je oren en verwen jezelf op je terras of balkon met een kleurrijke lentemanicure!
 11. Trek je jas aan en bouw samen met je lief een kamp in de tuin. Maak het gezellig met kussentjes en luister samen naar onze erotische podcast ‘Happy Ending’. Wedden dat je het instant nog warmer krijgt?
 12. Die eerste lentezon? Dat vraagt om tuinieren! Het is trouwens het ideale moment om je favoriete groentjes te zaaien. Waar zijn die groene vingers?
 13. Ga naar de markt en sla een portie verse groenten en fruit in voor een overheerlijk smoothie en/of frisse salade.
 14. De dierentuinen zijn sinds vorige week weer open. Geen beter moment om je favoriete beestje nog eens een bezoekje te brengen.
 15. 18 graden buiten = het perfecte temperatuurtje om die barbecue al eens aan te steken.
 16. Je weet wat die eerste zon betekent: hoog tijd om je garderobe onder handen te nemen! Verkoop de winterkleding die je volgend jaar niet meer wil dragen op Vinted en investeer de opbrengst in de uitbereiding van je lentecollectie.
 17. Ruil je winterdecoratie in huis in voor wat frisse kleurtjes. PS het is nu écht wel tijd om die kerstboom af te breken.
 18. Zet al je ramen open, was je lakens en hang ze buiten te drogen. Zo breng je de lente in no time ook in huis.
 19. Leg je yogamat buiten en maak je lichaam klaar voor de lente. Goed nieuws: bij je Flair krijg je deze week 10 gratis yogalessen.
 20. Voor wie vorige zomer niet meedeed aan de hype of zijn collectie gewoon nog wat wil uitbreiden: maak zelf een T-shirt met tie-dyeprint.
 21. Maak een playlist met zomerse liedjes en zet ze on repeat terwijl je aan die obligatoire lenteschoonmaak begint.

Lees ook: