Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© De Zoenebloem - Karolien Van Nerum

Pluk je geluk!

7 van de leukste pluktuinen om deze zomer bloemen te gaan plukken

Wie de Plant Special (die deze week gratis bij Flair zit) al gelezen heeft, zag misschien het stukje over pluktuinieren. Kriebelt het om deze zomer je huis vol bloemen te zetten, maar vind je nog niet de tijd om eigenhandig bloemen te kweken? Bij deze 7 pluktuinen pluk je deze zomer zelf je geluk.

1. De Zoenebloem, Dilsen-Stokkem


De Zoenebloem is een pluktuin op de velden van domein Ommersteyn in de Maasvallei en meteen ook dé grote droom van Tine. Als kind kon Tine zich helemaal verliezen in het maken van eenvoudige grasboeketten en zo vond ze in haar job als bloemen- en kruidenteelster bij Dr Hauschka haar bloemenhart terug. Met De Zoenebloem wil ze dat hart met de buitenwereld delen.

De Schiervellaan 3, Dilsen-Stokkem

2. Groenatelier Pluk, Herk-de-Stad


Lies en Pieter combineren hun job in het onderwijs met Groenatelier Pluk, een eigen pluktuin in het Limburgse Herk-de-Stad.‘Het concept is eigenlijk heel simpel’, vertelde het koppel eerder in een interview met Flair. ‘We willen mensen gelukkig maken met de bloemen uit onze tuin. We kiezen voor bloemen die goed groeien in onze grond en lang mooi blijven in de vaas, proberen een groot aanbod aan verschillende soorten te kweken zodat we het plukseizoen zo lang mogelijk kunnen rekken en we kiezen steeds voor soorten waar we echt fan van zijn. De juiste vormen en kleuren vinden we echt belangrijk.’

Kleine Kruisstraat 25, Herk-de-Stad

3. Ferm, Zemst


Naast groenten en kruiden kweken ze bij Ferm in Zemst ook kraakverse bloemen. Van mei tot oktober kan je elke dag, van zonsopgang tot zonsondergang, op hun velden in Hombeek zelf je boeketje plukken of volg je er een workshop rond bijvoorbeeld eetbare bloemen.

Vennestraat, Zemst

4. ’t Plukgeluk, Heverlee


Wat zo’n negen jaar geleden begon met enkele bloemenbedden tussen de groenten op een veld in Heverlee, groeide al snel uit tot een prachtig bloemenveld met de naam ’t Plukgeluk. Naast een boeketje willen Helen en Chris met hun pluktuin ook voor een fijne beleving en onthaasting zorgen.

Abdijstraat, Heverlee

5. Het Wijveld in bloei, Destelbergen


Vlakbij Gent, in een groene oase in Destelbergen, vind je bloemenpluktuin ‘Het Wijveld in bloei‘, met in de zomer maar liefst vijftig soorten bloemen. De opkweek van zaad tot bloem gebeurt trouwens volledig binnen het bedrijf.

Kwadenplassenstraat, Destelbergen

6. Rijk Bos Bloemen, Zottegem


Rijk Bos Bloemen in Zottegem is de biologische bloemenboerderij van Marieke. Je komt er zelf de mooiste bloemen plukken of je vraagt aan Marieke om voor jou een boeketje samen te stellen.

Rijkbos 46, Elene (Zottegem)

7. Bens Bloemplukweide, Aartselaar en Hoogstraten


Naast een veld in Aartselaar beschikt Ben Rombouts sinds kort ook over een stukje grond in Hoogstraten voor zijn pluktuin Bens Bloemplukweide. Op beide weiden kan je van maart tot november terecht om niet alleen kraakverse bloemen, maar ook klein fruit te plukken.

Kleistraat, Aartselaar en Thijsakkerstraat, Hoogstraten

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '