Home Lifestyle Food RECEPTEN: 6 x homemade lemonade om je mee te verfrissen

RECEPTEN: 6 x homemade lemonade om je mee te verfrissen

Kies je voor lekker zoet, of mag het al wat meer zijn met een scheutje wodka?

Homemade lemonade
© Getty
Wat schreeuwt er meer zomer dan een heerlijk glas homemade lemonade of ice tea. Kies je voor lekker zoet, of mag het al wat meer zijn met een scheutje wodka? Schol!
1 / 6
Rozenbottelijsthee met aardbei en munt
Meloen- en komkommercrush
Pink lemonade
Cranberrylimonade met frambozen en aardbeien
Citroenlimonade
Appelpunch
Rozenbottelijsthee met aardbei en munt
Rozenbottelijsthee met aardbei en munt

Voor ± 1,5 liter: 1,5 liter water • 3 zakjes rozenbottelthee • een kopje honing of agave-siroop • aardbeien, in dunne plakjes gesneden • een paar takjes munt • ijsblokjes

Breng het water aan de kook en maak rozenbottelthee. Breng die op smaak met de honing of agavesiroop. Laat de thee helemaal afkoelen en giet hem dan in een glazen kom of schenkkan. Voeg de aardbeien en de munt toe. Zet minstens een halfuur in de koelkast. Serveer met ijsblokjes.

Meloen- en komkommercrush
Meloen- en komkommercrush

Voor ± 1,5 liter:½ kleine watermeloen zonder pitjes • 1 komkommer • 3 eetlepels suiker • het sap van ½ limoen • een snuifje zout • 16 ijsblokjes

Schil de meloen en snij in stukjes. Schil de komkommer en halveer hem in de lengte. Verwijder met een lepeltje alle pitjes. Snij de komkommer vervolgens ook in stukjes. Mix die met de stukjes meloen in de blender. Giet dat mengsel door een zeef en doe het opnieuw in de blender. Voeg de suiker, het limoensap, het zout en de ijsblokjes toe. Mix opnieuw tot de ijsblokjes gecrusht zijn. Serveer meteen. Werk de glaasjes af met een sneetje watermeloen.

Pink lemonade
Pink lemonade

Voor ± 1,5 liter:1 dl limoensap • 2 dl sinaasappelsap • 4 dl veenbessensap • ± 8 dl gingerale (bv. Canada Dry) • de schil van 1 sinaasappel, in reepjes gesneden • 1 limoen, in partjes gesneden • ijsblokjes

Meng het limoensap met het sinaasappelsap en het veenbessensap in een glazen kom of schenkkan. Giet de ijskoude gingerale erbij en werk af met de sinaasappelschil en ­limoenpartjes. Serveer met ijsblokjes.

Cranberrylimonade met frambozen en aardbeien
Cranberrylimonade met frambozen en aardbeien

Voor ± 1,5 liter: 200 g suiker • 8 dl water • 4 dl veenbessensap • 1 dl limoensap • 250 g aardbeien • 125 g frambozen • takje munt • ijsblokjes

Schep de suiker in een pan. Voeg 2 dl water toe en kook tot de suiker is opgelost. Laat even afkoelen. Voeg het limoensap, het veenbessensap en de rest van het water toe. Giet alles in een kom of schenkkan. Laat een halfuur afkoelen in de koelkast. Voeg dan het in stukjes gesneden fruit toe. Werk af met ijsblokjes en eventueel een takje munt. Voeg eventueel een scheutje gin toe.

Citroenlimonade
Citroenlimonade

Voor ± 1,5 liter: 200 g suiker • 1,2 liter water • 2,5 dl vers citroensap • 1 extra citroen, in schijfjes gesneden • ijsblokjes

Schep de suiker in een steelpan. Voeg 2 dl water toe. Laat zachtjes inkoken tot een siroop, de suiker moet helemaal opgelost zijn. Laat de siroop goed afkoelen en meng dan met het gezeefde citroensap. Giet het mengsel in een glazen kom of kan. Voeg de rest van het water en de schijfjes citroen toe. Zet minstens een halfuur in de koelkast. Serveer met ijsblokjes.

Appelpunch
Appelpunch

Voor ± 1,5 liter: 1 liter appelsap • 2,5 dl wodka • 2,5 dl witte wijn • 2 rode appels • 2 limoenen • ijsblokjes

Meng het appelsap met de wodka en de witte wijn. Was de appels goed en droog ze af. Snij met een scherp mesje flinterdunne rondjes uit de ongeschilde appels (snij tot je aan het klokhuis komt). Gebruik daarvoor eventueel een mandoline. Doe de appels in de punch. Snij de limoenen in partjes en voeg ze toe. Giet dat mengsel in een glazen kom of schenkkan, en laat minstens een halfuur afkoelen in de koelkast. Serveer met ijsblokjes.

Foto’s: © Getty

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.