Home Lifestyle GLOBETROTTERS, UNITE: hier kan je in 2020 volgens experts het best backpacken

GLOBETROTTERS, UNITE: hier kan je in 2020 volgens experts het best backpacken

© Rabie Madaci via Unsplash & Ivana Cajina via Unsplach

Ben jij een echte avonturier in hart en nieren en zijn je backpack en tent je beste reismakkers? Begin dan maar met het plannen van je volgende tripje, want BBS (British Backpacker Society) onthulde de top 10 van landen die elke backpacker in 2020 op z’n wishlist moet zetten. De ultieme reisbestemming? Algerije!

De British Backpacker Society (BBS) is een organisatie die zich toelegt op het bevorderen én mogelijk maken van duurzame en avontuurlijk reizen in de meest afgelegen en verborgen gebieden van de wereld. Elk jaar kiest een team van experts een aantal topbestemmingen uit die perfect zijn om met de rugzak te verkennen. Daarvoor baseren ze zich vooral op het avontuurlijke en uitdagende karakter van verschillende vakantiebestemmingen. Zo stond Pakistan in 2018 op de eerste plaats en ging de Afar-driehoek in Ethiopië vorig jaar met de gouden medaille lopen.

Kustplaats Tipaza

Dit jaar staat Algerije met stip op één. Het Afrikaanse land heeft volgens BBS een enorm aanbod aan avontuurlijke en verborgen reisattracties in petto én lijdt voorlopig nog lang niet aan de gevolgen van massatoerisme. ‘De Algerijnse toerisme-industrie is niet alleen gezegend met woestijnlandschappen van wereldklasse, maar ook met heerlijk gastvrije mensen, spectaculaire oude ruïnes en een veelzijdig landschap waar elke avontuurlijke backpacker op verlekkerd zal zijn’, klinkt het bij BBS.

Het Noord-Afrikaanse land is volgens hen dan ook een spannende bestemming voor de onverschrokken reiziger. Je kan er prachtige moskeeën en markten bezoeken, de mediterrane kustlijn bewonderen en een interessante mix van Romeinse, Ottomaanse, Arabische en Byzantijnse geschiedenis opsnuiven. De kustplaats Tipaza in het noorden van het land is zelfs zo mooi dat de Franse schrijver Albert Camus ooit zei dat het ‘bewoond is door de goden’.

Top 10

Volgens Adam Sloper, oprichter van BBS, is vooral de Algerijnse stad Constantine een bezoekje waard. ‘Ik bezocht al meer dan 90 landen, maar heb nog nooit een stad kunnen vinden die kan tippen aan Constantine. Er ligt een diepe kloof in het stadscentrum en je kan er uren turen naar de historische gebouwen. Het zal de komende jaren sowieso een heel populaire reisbestemming worden’, vertelde hij.

De volledige top 10 ziet er trouwens ook heel veelbelovend uit. Als we BBS mogen geloven, zullen het vooral Afrikaanse en Europese landen zijn die we dit jaar met onze backpack moeten doorkruisen. Wanneer zijn we weg?

  1. Algerije
  2. Saudi-Arabië
  3. Pakistan
  4. Iran
  5. Kazachstan
  6. Oezbekistan
  7. Bosnië en Herzegovina
  8. Rusland
  9. Ethiopië
  10. Azerbeidzjan

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.