Home FASHION & BEAUTY Beauty Dit zijn volgens Google de meest gezochte beautyvragen van 2019

Dit zijn volgens Google de meest gezochte beautyvragen van 2019

En wij voorzien elke vraag van een antwoord!

huidverzorging
© Getty

Als we iets niet weten, vragen we vaak raad aan onze mama’s. Weet jouw mama het antwoord niet of is ze niet mee op vlak van beauty? Dan is er nog altijd the next best thing, namelijk Google. In 2019 hebben we weer heel wat beautyvragen opgezocht en de zoekmachine maakte nu bekend welke dat precies waren.

Wat blijkt nu uit de meest gestelde beautyvragen van 2019? Heel wat mensen hebben nog vragen over enkele beauty basics zoals bijvoorbeeld hoe ze vloeibare foundation moeten aanbrengen. Hieronder ontdek je alvast welke vragen jullie massaal stelden aan Google én het bijhorende antwoord.

Hoe breng je valse wimpers aan?

Valse wimpers aanbrengen lijkt moeilijk, maar mits een beetje oefening is het eigenlijk best makkelijk. Beautyredactrice Charlotte legt je in volgende video uit hoe je dit het best doet en geeft meteen nog enkele handige tips waardoor jij je false lashes in een mum van tijd aanbrengt. En dit zonder geknoei!

Hoe breng je blush aan?

Kan je gezicht wel wat kleur gebruiken? Dan is een vleugje blush een goed idee. Alleen zijn er blijkbaar nog heel wat twijfels over hoe je dit beautyproduct moet aanbrengen. Dit kan natuurlijk op verschillende manieren, maar alles hangt af van de textuur van je product. Een exemplaar in crèmevorm kan je makkelijk met je vingertoppen aanbrengen. Eentje in poedervorm breng je dan weer beter aan met een blushpenseel. Om te weten waar precies je je blush wil aanbrengen, kan je best even lachen in de spiegel. Zo zie je de appeltjes van je wangen en de plaats waar je blush moet komen een stuk beter. Hier wil je dus wat extra kleur aanbrengen en vervolgens uitvegen naar buiten toe.

Hoe breng je toner aan?

Een toner sluit de poriën na het reinigen en zorgt ervoor dat alle crèmes die je daarna op je huid smeert beter opgenomen worden. Een toner is vaak de derde stap in je skincareroutine na het verwijderen van je make-up en een iets grondigere reiniging van je gelaat.

Hoe breng je vloeibare foundation aan?

De juiste foundation vinden, is vaak niet zo makkelijk. Het aanbrengen gaat gelukkig iets vlotter, maar hangt af van jouw persoonlijke voorkeur. Heb je geen kwasten, dan kan je het product gewoon met je vingers aanbrengen. Wie wel kwasten heeft, kan op deze manier fond de teint aanbrengen. Of je kan ook een spons gebruiken. Deze laatste is trouwens de favoriet van beautyredactrice Charlotte.

Hoe breng je individuele valse wimpers aan?

Is een volledige set valse wimpers voor jou een beetje overdreven? Dan kan je ook individuele wimpers aanbrengen. In volgende tutorial legt onze beautyredactrice uit wat de voordelen precies zijn en hoe je een naturel effect kan bekomen.

Hoe breng je kokosnootolie aan in je haar?

Kokosnootolie heeft vele voordelen, maar het is ook een ideaal masker voor je haar. Zo is Ariana Grande alvast grote fan van dit DIY-haarmasker. Het enige wat je hoeft te doen, is een beetje kokosolie aanbrengen op je haar. Dit wil je vervolgens goed verdelen, even laten inwerken en last but not least goed uitspoelen met water.

Hoe breng je zelfbruiner aan?

Zelfbruiner is een van de meest gewilde, maar ook een van de meest gevreesde beautyproducten. Je wil natuurlijk niet achterblijven met een knaloranje kleur of strepen van boven tot onder op je lichaam. Wij hebben alvast negen basistips voor een natuurlijk bruine huid met zelfbruiner voor jou klaar.

Hoe breng je mascara aan?

Ook mascara aanbrengen, is redelijk basic, maar ook hier zijn er blijkbaar nog heel wat vragen over. In een recent interview met Vogue verklapte Jessica Alba alvast haar trucje voor volle wimpers. In plaats van het borsteltje heen en weer te bewegen, knippert de brunette met haar ogen wanneer ze mascara aanbrengt. Zeker eens proberen!

Hoe breng je primer aan?

Een primer is de eerste stap in je make-uproutine. Wie om hygiënische redenen liever met een kwast werkt, kan dit zeker doen. Een platte foundationkwast is hier bijvoorbeeld zeer geschikt voor. Maar de makkelijkste manier om primer aan te brengen, is door simpelweg je handen te gebruiken. Breng een kleine hoeveelheid aan op je handpalm en verdeel dit vervolgens met je vingers over je gelaat. Makkelijker kan niet! Wij hebben alvast onze zeven favorieten op een rijtje gezet.

Lees ook: