Home FASHION & BEAUTY Beauty 9 basistips voor een natuurlijk bruine huid met zelfbruiner

9 basistips voor een natuurlijk bruine huid met zelfbruiner

Dit zijn onze favorieten voor een streepvrij resultaat.

Oranje. Met vlekken. Of nog erger: een combi van de twee zodat je op een oranje zebra lijkt. Zelfbruiner smeren is de gezondste manier om bruin te worden, maar jaagt veel vrouwen nog steeds schrik aan. Onterecht, want het is écht niet zo moeilijk. Dit zijn de belangrijkste self tanning-tips.

Haast en spoed…

  1. Een goede voorbereiding is alles wanneer je aan de slag gaat met zelfbruiner. Idealiter scrub je je huid de periode voordien twee keer per week én smeer je ook elke dag een flinke dosis bodylotion.
  2. Onthaar je benen de dag voor je gaat smeren. Zo is je huid op zijn egaalst en voorkom je strepen en vlekken. Ook scheren doe je beter de dag voordien, om irritatie te voorkomen.
  3. Maar nog belangrijker is timing. Neem. Je. Tijd. Van snel zelfbruiner aanbrengen is nog nooit iemand mooi egaal bruin geworden.
  4. Smeer goed in alle richtingen en gebruik cirkelvormige bewegingen. Zet niet te veel druk op je huid bij het wrijven, anders veeg je het product weer weg.

Haal een handschoen in huis

De makkelijkste manier om egaal zelfbruiner aan te brengen zonder dat je bruine vlekken hebt op je handen is met een speciale self tanning-handschoen. Je kan het product er veel gelijkmatiger mee verdelen dan met je handen. Eens je klaar bent met je lichaam ga je met het beetje zelfbruiner dat nog op de handschoen zit over de rug van je handen om ze een subtiel kleurtje te geven.

Hydrateer méér

De dagen nadat je de zelfbruiner hebt gesmeerd, is je huid meestal mooi egaal bruin. Daarna vervaagt de kleur omdat je huid zich vernieuwt en dit gaat vaak niet zo geleidelijk met vlekken tot gevolg. Om ervoor te zorgen dat je kleur mooi egaal vervaagt, smeer je de dagen erna flink bodylotion. Bovendien blijft het kleurtje ook altijd iets langer zitten op een goed gehydrateerde huid.

Beetje bij beetje

  1. Het is beter om je teint op te bouwen. Smeer liever een paar keer per week een beetje, dan in één keer een dikke laag.
  2. Nog een tip voor een naturel, niet té bruin kleurtje: meng je zelfbruiner met je body lotion of gebruik een body lotion met een subtiel tintje. Een goede manier voor wie nog niet zo geoefend is met zelfbruiner.
  3. Smeer je zelfbruiner ‘s avonds en draag een losse pyjama. Dan heb je tegen de ochtend een tintje, en kan je die typische zelfbruinergeur ‘s morgens gewoon wegspoelen.

Onze favorieten voor een streepvrij resultaat

1 / 8
Subtiel tintje
Weekendje in Capri
Magische druppels
Ruikt heerlijk
Tijdloze topper
Internationale favoriet
Bio & vegan
Quick fix
Subtiel tintje
Subtiel tintje

Een body lotion die hydrateert en tegelijk een subtiel kleurtje geeft: ideaal om mee te beginnen.

Self Sun Body Tinted Lotion – € 30 – Clinique, bij De Bijenkorf.

Weekendje in Capri
Weekendje in Capri

Het bruine tintje dat deze lotion je geeft is gelijk aan wat je krijgt na een weekendje op een zonovergoten eiland.

Self Tanning Beautifying Jelly – € 33,50 – Lancaster, bij De Bijenkorf.

Magische druppels
Magische druppels

Net zoals je voor je gezicht self tanning drops door je dagcrème kan mengen, kan je dat ook doen voor je lichaam. Een paar druppeltjes toevoegen aan je favoriete body lotion et voilà: een naturel bruin tintje.

Body-Legs Magic Drops – € 42 – Collistar, bij De Bijenkorf.

Ruikt heerlijk
Ruikt heerlijk

Een superzachte lotion die je lichaam een gouden gloed geeft. In de plaats van die typische zelfbruinergeur ruikt deze heerlijk fris.

Self Tanning Body Lotion – € 17,50 – Rituals.

Tijdloze topper
Tijdloze topper

Een klassieker en de jarenlange favoriet van beautyredactrice Charlotte. Deze mousse verdeel je snel en gelijkmatig over je volledige lichaam en hij geeft je het meest naturelle, verre-van-oranje kleurtje.

Self Tan Bronzing Mousse – € 37,95 – St. Tropez, bij Zalando.

Internationale favoriet
Internationale favoriet

Deze mousse van Bondi Sands is een internationale cultfavoriet. Hij geeft een egaal resultaat en ruikt heerlijk naar kokos.

Self Tanning Foam – € 24,99 – Bondi Sands, bij Asos.

Bio & vegan
Bio & vegan

Een zelfbruiner boordevol natuurlijke ingrediënten die niet getest werd op dieren. Win win!

Winter Skin Gradual Tanning Moisturiser – € 31,95 – Eco By Sonya, bij Zalando.

Quick fix
Quick fix

Sneller dan dit kan het niet. Deze Express Tanning Spray is makkelijk te verdelen met de bijhorende handschoen en geeft je een instant bronzed glow.

Express Tanning Spray Set – € 44,90 – Curasano, bij Bol.com.

Lees ook: