Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Sora Shimazaki via Pexels

Haast en spoed is zelden goed!

9 tips voor een natuurlijk bruine huid met zelfbruiner

Oranje. Met vlekken. Of nog erger: een combi van de twee zodat je op een oranje zebra lijkt. Zelfbruiner smeren is de gezondste manier om bruin te worden, maar jaagt veel mensen nog steeds schrik aan. Onterecht, want het is écht niet zo moeilijk. Dit zijn de belangrijkste self tanning-tips.

Bereid je goed voor.

Een goede voorbereiding is alles wanneer je aan de slag gaat met zelfbruiner. Idealiter scrub je je huid de periode voordien twee keer per week én smeer je ook elke dag een flinke dosis bodylotion.

Onthaar je de dag ervoor.

Onthaar je benen de dag voor je gaat smeren. Zo is je huid op zijn egaalst en voorkom je strepen en vlekken. Ook scheren doe je beter de dag voordien, om irritatie te voorkomen.

Neem je tijd.

Maar nog belangrijker is timing. Neem. Je. Tijd. Van snel zelfbruiner aanbrengen is nog nooit iemand mooi egaal bruin geworden.

Smeer cirkelvormig in alle richtingen.

Smeer goed in alle richtingen en gebruik cirkelvormige bewegingen. Zet niet te veel druk op je huid bij het wrijven, anders veeg je het product weer weg.

Haal een handschoen in huis.

De makkelijkste manier om egaal zelfbruiner aan te brengen zonder dat je bruine vlekken hebt op je handen is met een speciale self tanning-handschoen. Je kan het product er veel gelijkmatiger mee verdelen dan met je handen. Eens je klaar bent met je lichaam ga je met het beetje zelfbruiner dat nog op de handschoen zit over de rug van je handen om ze een subtiel kleurtje te geven.

Hydrateer méér.

De dagen nadat je de zelfbruiner hebt gesmeerd, is je huid meestal mooi egaal bruin. Daarna vervaagt de kleur omdat je huid zich vernieuwt en dit gaat vaak niet zo geleidelijk met vlekken tot gevolg. Om ervoor te zorgen dat je kleur mooi egaal vervaagt, smeer je de dagen erna flink bodylotion. Bovendien blijft het kleurtje ook altijd iets langer zitten op een goed gehydrateerde huid.

Bouw je teint op.

Het is beter om je teint op te bouwen. Smeer liever een paar keer per week een beetje, dan in één keer een dikke laag.

Meng voor een subtiel tintje.

Nog een tip voor een naturel, niet té bruin kleurtje: meng je zelfbruiner met je body lotion of gebruik een body lotion met een subtiel tintje. Een goede manier voor wie nog niet zo geoefend is met zelfbruiner.

Smeer ’s avonds.

Smeer je zelfbruiner ’s avonds en draag een losse pyjama. Dan heb je tegen de ochtend een tintje, en kan je die typische zelfbruinergeur ’s morgens gewoon wegspoelen.

PS blijf SPF smeren! Een bruin kleurtje betekent niet dat je niet kan verbranden. Hier lees je enkele tips om zelf het risico op huidkanker te verkleinen.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '