Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Bjorn Snelders

Wat. Een. Uitzicht!

7 uitkijktorens in België met een adembenemend panoramisch uitzicht

We hebben dan misschien geen gigantische bergen in België, niets weerhoudt ons ervan om vanop hoogte te genieten van een adembenemend panoramisch uitzicht over de prachtige Belgische natuur. Hier zijn zeven uitkijktorens die een bezoekje meer dan waard zijn!

1. Belvédère de Wellin, Luxemburg

Vanaf de top van de Belvédère de Wellin geniet je van een verbluffend uitzicht over de Lesse en zijrivieren Couji, Glan en Wéry. Bovenaan zie je ook het Château Glaumonts. Een wandeling van 15 kilometer (blauwe kruismakeringen) neemt je vanaf Wellin mee naar dit punt.

2. De Reus van Bosland, Limburg

Met zijn dertig meter hoogte biedt de Reus van Bosland in de Lommelse Sahara een prachtig panorama over de grote zandvlakte, de duinen en de omliggende meren. De constructie is opgebouwd uit verspringende driehoeken, wat ‘m origineler dan ooit maakt.

3. De Millenniumtoren, Namen

Op het plateau van Croix-Scaille, met 503 meter hoogte het hoogste punt van de provincie Namen, staat de Millenniumtoren. Nadat je 234 treden hebt beklommen, geniet je van een 360°-uitzicht over het Ardense bosmassief. Je bereikt de toren door een pad te volgen vanuit het dorpje Vencimont. De constructie van hout en staal werd ontworpen door de Luikse architect Daniel Dethier.

https://www.instagram.com/p/CMwsPJhr_Qc/?utm_source=ig_embed

4. Belvédère de Bouillon, Luxemburg

Het platform Belvédère de Bouillon rust op een hoogte van 385 meter, of 180 meter boven de rivier. Om er te geraken, moet je maar liefst 161 treden nemen, maar eenmaal boven is het uitzicht de inspanning meer dan waard.

5. De Boudewijntoren van Gemmenich, Luxemburg

De Boudewijntoren van Gemmenich is een panoramische toren in de bossen van de Drie Grenzen-streek. Zoals de naam doet vermoeden, ligt de toren op het kruispunt van de grens tussen Nederland, Duitsland en België. De metalen toren van 50 meter hoog biedt een adembenemend panorama op de aangrenzende bossen. Verschillende gemarkeerde wandelingen starten vanaf deze plek.

6. De uitkijktoren van Gileppe, Luik

Twee panoramische liften tillen toeristen 77 meter boven de stuwdam van Gileppe. Bovenaan word je getrakteerd op een verbluffend 360°-panorama.

7. Skywalk aan de meren van l’Eau d’Heure, Henegouwen

Wie een waanzinnig uitzicht over de meren van Plate Taille, Eau d’Heure en Falemprise wil bewonderen, moet naar de Skywalk, een glazen platform van meer dan honderd meter boven de grond. Een lift brengt je naar boven.

 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '