https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/
Home Lifestyle 9 openluchtmusea voor een ontspannend en cultureel uitje in eigen land

9 openluchtmusea voor een ontspannend en cultureel uitje in eigen land

Het is eens iets anders dan Bokrijk!

openluchtmuseum België
Verbeke Foundation: Marinus Boezem, La Lumière Cisterciënne Baudelo Gent, ©Picarus.eu - Klankenbos: Oor van Noach © Kristof Vrancken

Bokrijk kennen we allemaal van die obligatoire schooluitstap, maar wist je dat je in ons land op nog veel andere plaatsen in openlucht van kunst, cultuur en een stukje geschiedenis kan genieten? Deze negen openluchtmusea zijn perfect voor een origineel daguitstapje tijdens het weekend of de paasvakantie.

1. Verbeke Foundation

Op een terrein van maar liefst 12 hectare groot kan je je in Kemzeke laten onderdompelen door een mengelmoes van natuur, ecologie en cultuur in de vorm van uitzonderlijk moderne en hedendaagse kunst. Verbeke Foundation is een van de grootste Europese privéinitiatieven voor hedendaagse kunst. Je kan er zowel in openlucht installaties bewonderen als verdwalen tussen prachtige werken in de loodsen die op het terrein verspreid staan. De presentatie van de werken maakt de locatie nog unieker en is, zoals ze zelf zeggen ‘onaf, in beweging, ongepolijst, contradictorisch, slordig, complex, onharmonieus, levend en onmonumentaal, zoals de wereld buiten de museummuren’.

Waar? Westakker 1 in Kemzeke

Meer info?  verbekefoundation.com

Wil je verder lezen?
Meld je dan aan of maak hieronder gratis een profiel aan. Zo krijg je toegang tot al onze verhalen. Veel leesplezier!
Maak een gratis profiel aan in nog geen minuut
& lees alle artikels van Flair!