Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

‘Een belangrijke stap voorwaarts om het comfort van de passagiers te verbeteren.’

Komen er binnenkort slaapkamers in een vliegtuig?

Momenteel komen we niet zo uitgerust als we zelf zouden willen aan op onze vakantiebestemming. Vliegtuigen zijn nu eenmaal niet de comfortabelste plek om een dutje te doen. Gelukkig komt daar misschien verandering in. Vliegtuigbouwers werken aan een plan om slaapkamers te voorzien.


We nemen steeds minder bagage mee op reis, waardoor de laadruimtes in een vliegtuig niet meer volledig worden gebruikt. Daardoor komt er plaats vrij. Plaats die op een heel leuke manier kan worden ingevuld. Met een echt bed, bijvoorbeeld.

Europese vliegtuigbouwer Airbus is samen met Zodiac Aerospace, een Franse vliegtuigbouwer, aan het onderzoeken hoe het vrachtruim van een vliegtuig omgebouwd kan worden. Eerst bekijken ze de mogelijkheden bij een type A330-vliegtuig, maar later zullen ze ook de mogelijkheden voor een type A350 onder de loep nemen.

Foto: Airbus

Vrachtcontainers


Ze zijn vooral aan het bekijken wat ze kunnen doen met vrachtcontainers. Die kunnen niet alleen als slaapkamer dienen, maar ook als speelhoek voor de kinderen of vergaderruimte. Airbus heeft het over ‘een belangrijke stap voorwaarts om het comfort van passagiers te verbeteren’.

Airbus hoopt dat de slaapkamers tegen 2020 in gebruik zullen zijn. Momenteel moeten testvluchten nog het comfort en de veiligheid bewijzen. Wij hopen alvast dat we in de toekomst lekker kunnen slapen in de lucht aan een zacht prijsje. Fingers crossed.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '