Home Lifestyle Body Om deze reden zet je best de ventilatie op het vliegtuig niet...

Om deze reden zet je best de ventilatie op het vliegtuig niet uit

Liever koud dan ziek, toch?

Het is altijd superkoud in het vliegtuig, daarom draaien we zodra we zitten de airco boven ons hoofd uit. Toch zou je dit best niet doen, want die ventilatie zorgt er net voor dat je minder snel de verkoudheid of griep van je medepassagiers overneemt.

Je wil niet snipverkouden aankomen op de exotische bestemming of de hippe stad waar het vliegtuig je naartoe brengt, dus zet je die verdraaid koude airco onmiddellijk en onverbiddelijk uit. Bye loopneus, barstende hoofdpijn en gesprongen lippen. Toch denk je de volgende keer bij het boarden best twee keer na voor je aan het knopje prutst. Je zou namelijk net veel zieker kunnen worden door de airco uit te draaien. Say what?!

Ziektekiemen

Je zit in een vliegtuig meestal met zo’n 300 mensen samengeperst in een kleine ruimte. Gezellig ja, maar niet zo gezond. De kans is heel groot dat daar een aantal reisgenoten tussen zitten die een serieuze snotvalling hebben of zelfs erger, die een beginnend griepje met zich meedragen. Die virussen verspreiden zich via de lucht, en de ventilatie in het vliegtuig zorgt ervoor dat die ziektekiemen naar beneden worden geblazen in plaats van recht in je gezicht. Wij trekken voortaan een extra dikke pull aan, kruipen nog dichter tegen ons lief aan en pakken gewoon dat dekentje aan waar ze mee rond komen.

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.