https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© © TomTom & Getty

Aftellen geblazen! In deze 3 Europese landen vier jij oudejaarsavond op een originele manier

Jolien Meremans

Wie geen zin heeft om de overgang van oud naar nieuw dit jaar voor de zoveelste keer op rij bij de bomma of schoonzus door te brengen, kan de tofste feestdag van het jaar op een originele én onvergetelijke manier in het buitenland vieren. Skip dus het verplichte familiebezoek en trek eropuit! Schotland, Berlijn en Madeira here we come!


‘RoadTrips by TomTom’ zocht voor ons drie originele en megaleuke bestemming uit om de start van 2020 dit jaar op een unieke manier in het buitenland te vieren. Wie de feestdagen toch bij de familie wil doorbrengen, kan natuurlijk ook altijd na 1 januari op avontuur vertrekken om er een extra lang feestje van te maken.

1. Legendarische Schotse Hogmanay-vieringen


Edinburgh, de hoofdstad van Schotland, pakt dit jaar uit met een grandioos nieuwjaarsfestival. De inwoners van de stad komen bij elkaar om met trots ‘Hogmanay’ te vieren, wat ‘laatste dag van het jaar’ betekent. De Schotse Hogmanay-vieringen zijn volgens de inwoners legendarisch en staan bekend om hun grootte, toffe activiteiten, en serieus spektakelgehalte. Het evenement wordt gezien als één van de beste oudejaarsfeestjes ter wereld, waar je kan genieten van straatartiesten, dj’s, foodtrucks en meer. Als klap op de vuurpijl vier je de jaarwisseling in Edinburgh met een vuurwerkspektakel op het ritme van de muziek.

Nog een must voor alle Hogmanay-bezoekers is de historische Torchlight Procession, een indrukwekkende tocht van fakkeldragers die kriskras door de stad trekken en begeleid worden door trommels en fluiten. De wandeling eindigt in het Holyrood Park. Daar komen alle wandelaars samen om het nieuwe jaar te vieren. Een echt must-do voor wie houdt van een stevig feestje!

2. Feesten en sportieve voornemens in Berlijn


De volgende bestemming op onze bucketlist is de Duitse hoofdstad Berlijn. Het Berlijnse feest vindt plaats tussen de iconische Brandenbergpoort en de Overwinningszuil. Er zijn foodtrucks, laser- en lichtshows, circusacts en het hoogtepunt van het feestje is een grandioze vuurwerkshow. Als je al wilt beginnen aan je sportieve goede voornemens, dan kan je zelfs deelnemen aan de ‘Spielbank Berlin New Year’s Eve Run‘, nog voordat het grote feest losbarst. Meer dan 2.500 hardlopers lopen dan tussen de twee en tien kilometer.

Op weg naar Berlijn kan je de adembenemende Duitse landschappen bewonderen. Rijd op nieuwjaarsdag bijvoorbeeld naar het Spreewald. In de honderd kilometer die je aflegt om de stad te bereiken, kom je langs een sprookjesachtig woud en afgelegen strandjes waar je heerlijk kan uitwaaien – of ontnuchteren.

3. Het kleurrijke Madeira Orchestra


Funcal, de hoofdstad van de Portugese eilandengroep Madeira, is de laatste en misschien wel mooiste bestemming om oudejaarsavond te vieren. De prachtige eilandstad is de thuisbasis van ‘s werelds grootste vuurwerkshow en de straten worden er elk jaar met duizenden lampjes verlicht én gekleurd.

Na een diner in een van de restaurants, kan je naar het Madeira Orchestra New Year’s concert op de stadspier wandelen. Duizenden toeschouwers proosten daar met een glaasje champagne en genieten van de muziek. Als het stil wordt en de muziek stopt, is het tijd om af te tellen. Om klokslag middernacht gaan er duizenden vuurpijlen de lucht in en barst het vuurwerkspektakel er helemaal los. Het lichtspektakel doet het volledige eiland en de omliggende oceaan oplichten.

Met dank aan TomTom.


Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content