Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Unsplash

Wij zijn helemaal voor strong independent singles! Maar als jij dat niet wil, kunnen deze tips helpen.

5 manieren om last minute nog een date te strikken voor nieuwjaar

Annelies Hart

Je gaat ons nooit horen zeggen dat je een lief nodig hebt tijdens de feestdagen, independent single people aan de top! Maar als je dan toch gekust wil worden als de klok middernacht slaat op 31 december, is het altijd leuk als dat ook iemand is die je kent én preferabel ook in geïnteresseerd bent. Als dat je doel is, kunnen wij helpen. Het is pas kerst, dus alles kan nog!

Vraag je vrienden om hulp.

Blind dates mogen dan niet altijd succesvol zijn, maar waar je wel zeker van mag zijn is dat je vrienden je als de beste kennen. Misschien weten zij dus wel met wie jij nog snel even op een paar gezellige dates kan gaan voor het tijd is om je in je feestoutfit te hullen de 31ste. Echte vrienden helpen elkaar uit de nood, zeker tijdens deze magische tijd van het jaar. Als je niet weet wat je samen met die potentiële vlam kan doen, vind je hier misschien wat inspiratie.

Kerstfeestjes zijn ergens goed voor.

Tijdens deze tijd van het jaar krioelt het van de feestjes. Je vindt ze misschien niet allemaal zo leuk, maar de kans is wel groter dat je daar je slag slaat dan thuis alleen in de zetel. Als je een date wil voor nieuwjaar, schuim je dus best een paar kerstfeestjes af. En dan bedoelen we niet die van je familie! Denk aan bedrijfsfeestjes, een kerstdrink van vrienden of het feestje van je sportclub. Neem gerust een wing man of woman mee, zo is er iemand om op terug te vallen als het niets wordt of om je toevallig voor te stellen aan de knappe single die je op het oog hebt.

Swipen maar.

Natuurlijk kan deze niet in dit lijstje ontbreken. The good old dating app! Daarnet zeiden we nog dat het niet zal lukken vanuit je zetel, maar dat is eigenlijk een leugen. Je kan namelijk perfect swipen terwijl je ondertussen je favoriete kerstfilm bekijkt. Denk er alleen aan dat je zo snel mogelijk een date vastlegt als het met een match lijkt te klikken via chat, de tijd tikt verder...

Probeer een nieuwe hobby/activiteit uit.

Een leuke manier om bij te leren, je te amuseren én nieuwe mensen te leren kennen? Activiteiten, hobby’s of sporten. Schrijf je in de periode tussen kerst en nieuw dus snel nog even in voor een lesje pottenbakken, een groepsles in de fitness of een gegidste toer in een museum. We kunnen niet garanderen dat het daar nu zal barsten van de singles, maar er moet maar eens iemand anders hetzelfde plan hebben als jij en je hebt direct een connectie. Het gesprek zal ook een pak vlotter gaan, omdat je sowieso iets aan het doen bent dat jullie beiden leuk vinden.

Spreek iemand spontaan aan.

Eindigen doen we met de moeilijkste, maar meest Hallmark kerstfilm-achtige tip van allemaal: iemand spontaan aanspreken. Flirten in the wild dus. Tijdens deze week spenderen zoveel mogelijk koppeltjes tijd samen, dus als je iemand alleen in de koffiebar ziet, is de kans iets groter dan anders dat het om een medesingle gaat. Probeer eens een gesprekje aan te knopen, door bijvoorbeeld te vragen wat hij/zij/hen besteld heeft. Nog plaatsen waar dat kan? De trein, op wandel in het park (bonuspunten voor een hond), de fitness... Trek je stoute schoenen aan en geloof in een kerstwonder! En desnoods heb je op z’n minst een leuk gesprekje.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '