Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Shutterstock

De meest romantische tijd van het jaar. ❤️

7 gezellige date-ideetjes voor tijdens de kerstdagen

Annelies Hart

Of je nu een lief hebt of nog aan het daten bent, de feestdagen zorgen altijd voor een romantische toets in je leven. Droom jij al jaren van die perfecte kus under the mistletoe? Misschien gebeurt het wel tijdens een van deze gezellige date-ideetjes voor tijdens de kerstdagen.

Maak een avondwandeling.

Ga gezellig wandelen bij jou in de buurt of in het stadscentrum. Het is vroeg donker, dus je hoeft er niet eens te laat voor op te blijven én je hebt achteraf nog tijd om samen op te warmen. Geniet van de kerstverlichting die de straten doet fonkelen, van de frisse buitenlucht en van de gezellige sfeer. Oh, en vergeet natuurlijk ook niet te genieten van je date!

Kijk een kerstfilm.

Een glaasje wijn, een beetje popcorn, onder een deken de zetel in en een filmpje aan: het is de klassieke date night. Maar nu het december is, kan je die natuurlijk helemaal in kerstsfeer gieten. Er zijn zo veel films over kerst, dus jullie zullen zeker en vast wel één vinden die jullie allebei graag zien.

Experimenteer met chocomelk.

Is het buiten nét iets te koud en blijf je liever binnen? Je kan ook andere dingen doen dan samen een film kijken. Zoek een paar originele chocomelkreceptjes uit (inspiratie vind je hier), experimenteer en proef naar hartenlust van elkaars brouwsels.

Samen kokerellen.

Lekker op restaurant gaan is natuurlijk altijd een leuke date, maar ook thuis koken heeft zo zijn charmes. De kerstdagen zijn daar zelfs ideaal voor, want overal vind je extra veel kookinspiratie en lekkernijen. Jullie kunnen misschien een paar kerstklassiekers uittesten óf jullie bakvaardigheden in de strijd werpen en heerlijke kerstgebakjes maken.

Tripje naar de kerstmarkt.

Twinkelende lichtjes, ijsbanen, vuurkorfen en tal van kraampjes. Je hoort het al: de kerstmarkt! We hebben de gezellige marktjes een tijdje moeten missen, maar deze feestdagen zijn ze er weer helemaal bij. Dartel dicht tegen elkaar rond tussen al het moois en lekkers op de Belgische kerstmarkten. Als het iets verder mag zijn, kennen wij ook enkele hele fijne Europese kerstmarkten die zeker de moeite waard zijn.

Pak cadeautjes in.

Sommigen vinden het een echt feest, terwijl ander liever hun cadeau zo zouden afgeven. Maar één ding is zeker: als je samen cadeautjes inpakt met je lief of date, kan dat alleen maar leuk worden. Maak er eventueel een wedstrijd van. Diegene die het mooiste cadeautje inpakt, wint een prijs naar keuze. Een beetje competitiviteit is nooit mis.

Wissel kersttradities uit.

Iedereen viert kerst op zijn eigen manier, dus is het goed mogelijk dat jij en je lief op date er een paar andere tradities op na houden. Deel de tradities die je na aan het hart liggen met elkaar. Zo geef je elkaar meteen een kijk in je kindertijd en familieleven. En je krijgt de kans om samen wat nieuwe tradities te maken, of te dromen van welke jullie willen verderzetten.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '