Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Abbat via Unsplash

Van fietsen, over juwelen tot winterjassen.

9 dure dingen die veel minder geld kosten in januari

Laura Vansweevelt
Laura Vansweevelt Web- en reportagejournalist

Kerstcadeautjes, traiteurbestellingen (alsof je écht vijf uur in de keuken ging staan om een kalkoen klaar te maken, haha) en een splinternieuwe nieuwjaarsoutfit: yep, wij zijn helemaal blut. Het ideale moment dus om onze slag te slaan tijdens de solden. Deze 9 dingen mag je zeker niet over het hoofd zien als je straks gaat shoppen.

Fitnessmateriaal

Fitnessmateriaal

Fitnessmateriaal

Gewichtjes, work-out-dvd’s, fitnessabonnementen: alles wat met een gezonde levensstijl te maken heeft, zal deze maand minder duur zijn. Waarom? In januari voelen velen zich schuldig over die extra kilo’s na de feestdagen. Haal je voordeel uit die goede voornemens!

© Derick Mckinney via Unsplash

Agenda’s en kalenders

Agenda's en kalenders

Agenda’s en kalenders

Compleet belachelijk als je erover nadenkt, maar zodra het januari is, zijn kalenders en agenda’s volgens winkeliers gedateerd. Het goede nieuws: je kan kortingen scoren tot wel 75%, woehoe!

© Estée Janssens via Unsplash

Zetels

Zetels

Zetels

Zetels kunnen dezer dagen tot 60% minder kosten. De reden: in februari komen er nieuwe meubels binnen en dus moeten winkeliers plaats maken in hun magazijn. Win-win!

© Patrick Perkins via Unsplash

Winterjassen

Winterjassen

Winterjassen

Misschien ben je die barre winter al beu en richt je je ogen op de lente. Ondanks het feit dat het nog steeds koud kan zijn, kan je een winterjas –  het duurste item uit je wintergarderobe – kopen aan serieuze kortingen.

© Abbat via Unsplash

Juwelen

Juwelen

Juwelen

Deze is een kleine hint voor je lief: de pre-Valentijnsolden zijn het ideale moment om juwelen (lees: een verlovingsring) te kopen om ze dan pas op 14 februari te schenken. Slim shoppen, heet dat.

© Jess Harper via Unsplash

Tapijten

Tapijten

Tapijten

Meestal zal de consument vóór de feestdagen zijn interieur herinrichten omdat hij dan gasten over de vloer krijgt. Je zal zien dat meubels en tapijten dan ook een stuk duurder zijn in de periode november-december dan in januari. Hét moment om de Martha Stewart in jezelf naar boven te halen dus!

© Rodrigo Souza via Pexels

Fietsen

Fietsen

Fietsen

De winterse temperaturen (lees: gladde fietspaden) zorgen ervoor dat mensen zich niet snel een nieuwe fiets zullen aanschaffen in januari. Toch is dit de ideale periode om jezelf een nieuwe tweewieler cadeau te doen, aangezien de nieuwe modellen in februari binnenkomen en de fietswinkels dus plaats moeten maken. Waar wacht je nog op?

© Darya Tryfanava via Unsplash

Kerstkaartjes

Kerstkaartjes

Kerstkaartjes

Het is misschien wat vreemd om kerstkaartjes te kopen nu de feestdagen officieel voorbij zijn, maar aan kortingen tot 70% zou je gek zijn om ze te laten liggen. Sla je slag! Zo heb je meteen een voorraad voor december 2022.

© Brigitte Tohm via Pexels

Kerstdecoratie

Kerstdecoratie

Kerstdecoratie

Idem voor kerstdecoratie. Intussen kan je geen kerstbomen meer zien, maar als je bedenkt hoe belachelijk veel geld je vorig jaar weer hebt uitgegeven aan kerstlichtjes, kan je maar best op veilig spelen en alvast een nieuwe doos kopen. Of wat dacht je van een nieuwe valse kerstboom? Aan 50% welteverstaan.

©Sandra Seitamaa via Unsplash

 


Lees ook: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '