Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Valentin Gautier via Unsplash

Onze reisjournaliste tipt je de leukste adresjes!

Genieten van stad en natuur? Combineer dan Bordeaux met het prachtige eiland Île de Ré

Kunnen jullie maar niet beslissen of jullie nu het liefst gaan shoppen en cocktails drinken op de hipste plekken in een stad of eerder nood hebben aan unwinden in de natuur? Kies dan gewoon een bestemming waar je het allebei hebt: Bordeaux!

Well hello, city life


Bordeaux, dé wijnhoofdstad van Frankrijk, is verrassend leuk voor een citytrip. Natúúrlijk moet je hier vooral van wijntjes sippen, al doe je dat het best na je al het moois van de stad gezien hebt. Het schattige oude centrum met zigzagstraatjes wordt er afgewisseld met brede lanen met indrukwekkende fonteinen en statige gebouwen. Chic, quoi?

ETEN & DRINKEN: voor je ochtendkoffietje ga je naar L’Alchimiste. Ons all-time favourite restaurant is La Cagette. Ga er lunchen, dineren of op zondag uitgebreid brunchen. Je eet er in kantinestijl de lekkerste gerechten die bereid zijn met ingrediënten die de chef ’s morgens op de vroegmarkt koopt.

SHOPPEN: shoppen voor je eigen kleintjes of voor je petekindjes? Dat doe je bij Bonton, waar je je bij elk stuk afvraagt of het er ook in je eigen maat is. Multimerkenwinkel Edgar is helemaal on-trend, hier stap je gegarandeerd met een zakje buiten. Duurzame hebbedingen (die rieten mandjes!) koop je bij We Are Nothing.

https://www.instagram.com/p/BsyNQI_HnOc/

ZIEN: Place de la Bourse is de ideale plek om uit te blazen. Le Mirroir d’Eau (ofte de waterspiegel) is waarschijnlijk een van Bordeauxs meest gefotografeerde plekken. De reflectie van de omliggende gebouwen in de plas is fascinerend. Wie naar Bordeaux komt, is meestal ook benieuwd naar z’n wereldbekende wijnen. Bezoek La Cité du Vin, een indrukwekkend museum waar je alles over dit godendrankje te weten komt. Wie in het weekend komt, moet naar Marché des Capucins, hét marktje om tussen de locals te hangen.

SLAPEN: boek een kamer in altijd-goed-hotel Mama Shelter. Duim voor goed weer, want dan is het heerlijk vertoeven op hun rooftop terras.

Back to nature


Het eiland Île de Ré ligt op 2,5 uur rijden van Bordeaux. Ga naar Phare des Baleines, een vuurtoren in het noorden, van waarop je een prachtig uitzicht hebt over het hele eiland. De beste manier om deze oh zo mooie plek met z’n tien dorpjes met witgeverfde huisjes, groene luikjes en rode daken te ontdekken, is per fiets. De route die van Ars en Ré naar Les Portes en Ré gaat, is bijvoorbeeld de moeite: je fietst via een doolhof van moerassen, zoutvlakten en duinen en ziet er de mooiste vogels langs vliegen. De beste stranden van Île de Ré vind je in het zuiden en het westen.

Nog andere opties? Op een uurtje van Bordeaux ligt La Dune du Pyla, een gigantische duin die je doet denken dat je niet in Frankrijk maar in de woestijn bent. Surflovers kunnen naar Lacanau, waar de golven op hun best zijn. Vlak bij Bordeaux kan je ook skiën: bedevaartsoord Lourdes is een prima uitvalsbasis om naar de skigebiedjes rondom te trekken.

Meer reisinspiratie:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '