Home Lifestyle 16 plekken in Europa die je dit jaar moet bezoeken

16 plekken in Europa die je dit jaar moet bezoeken

Welke bestemmingen staan op jouw bucketlist?

Unsplash

Elk jaar selecteert de New York Times 52 bestemmingen die je moet ontdekken. Uit de lijst voor 2019 blijkt dat Europa nog heel wat (verborgen) pareltjes heeft als reisbestemming. Vooral onze kusten vallen bij de Amerikanen erg in de smaak. Spoiler: België haalde de selectie niet.

1 / 16
München
Aalborg
De Azoren
Zadar
Puglia
Aberdeen
Golfo Paradiso
Dessau
De Waddeneilanden
Vestlandet
Lyon
Batumi
Marseille
Plovdiv
Vevey
Cádiz
München
München

Het moet niet altijd Berlijn zijn. Op zoek naar een leuke citytrip in Duitsland? München heeft op cultureel vlak ontzettend veel te bieden, met tal van musea, opera- en theatervoorstellingen.

Aalborg
Aalborg

Gezellige straatjes, ambachtelijke marktjes, maar ook prachtige architecturale creaties en een levendige havenwijk: het Deense Aalborg is van vele markten thuis.

De Azoren
De Azoren

Portugal op zijn best, ook al bevindt de eilandengroep zich op 1370 kilometer van het vasteland. De Azoren staan garant voor een prachtige en ongerepte natuur en hemels warme temperaturen. De eilanden worden door de New York Times met de Caraïben vergeleken.

Zadar
Zadar

Deze Kroatische havenstad en omliggende eilandjes worden geroemd om hun prachtige zonsondergangen. Als je op zoek bent naar verlaten stranden en zuivere zee ben je hier – na een kleine tocht met de ferry – aan het juiste adres.

Puglia
Puglia

De regio Puglia bevindt zich helemaal in het zuiden van Italië. Naast allerlei gezellige stadjes staat de streek gekend voor haar barokarchitectuur en prachtige stranden langs de Adriatische kust.

Aberdeen
Aberdeen

Nog meer zee, alleen reizen we ditmaal tot in Schotland. Ben je fan van historische kastelen, prachtige bossen en dramatische kliffen? Dan boek je best gauw een reisje naar Aberdeen.

Golfo Paradiso
Golfo Paradiso

Minder gekend dan de Cinque Terra – en dus ook niet zo platgewalst door toeristen – maar minstens even sfeervol en karakteristiek. De Golfo Paradiso maakt zijn naam zeker waar: de kustlijn verbindt verschillende kleurrijke stadjes en lijkt dankzij het felblauwe water een paradijs op aarde.

Dessau
Dessau

Geïnteresseerden in de Bauhaus-architectuur zitten in Dessau helemaal op hun plek. De Duitse stad biedt naast architecturale parels ook interessante musea over de stroming.

De Waddeneilanden
De Waddeneilanden

Wellicht het dichtstbijzijnde ‘verborgen plekje’ uit deze lijst. De Waddeneilanden liggen in de Noordzee, ten noorden van Nederland en Duitsland en ten westen van Denemarken. Ideaal voor het spotten van zeehonden of lange strandwandelingen met een stevige westerse zeebries in de haren.

Vestlandet
Vestlandet

Een goede tip voor klimmers en wandelfanaten. De Noorse streek biedt monumentale bergen en prachtige meren. Ontdek een woeste natuur die je alleen in Scandinavië vindt.

Lyon
Lyon

Vergeet Parijs, en boek dit jaar eens een tripje naar Lyon. Met tal van restaurants, winkels en culturele activiteiten moet de stad in Zuid-Frankrijk zeker niet onderdoen voor de gekende hoofdstad.

Batumi
Batumi

Georgië komt wellicht niet meteen in je op bij het boeken van een reis, maar het kuststadje Batumi is zeker ook het ontdekken waard. Vanop de keistranden zie je een prachtig berglandschap aan de andere kant van de Zwarte Zee. Ook op cultureel vlak heeft de stad heel veel in de aanbieding.

Marseille
Marseille

Nog zuidelijker dan Lyon ligt de kuststad Marseille. Een gezellige haven, talrijke restaurants en rijke cultuur maken de stad perfect voor een zuiderse citytrip.

Plovdiv
Plovdiv

Als tweede grootste stad van Bulgarije werd Plovdiv gek genoeg nog een beetje over het hoofd gezien op toeristisch vlak. Onterecht, want het unieke historische centrum, de verschillende openluchtconcerten en vele streetfoodmarktjes lijken erg de moeite.

Vevey
Vevey

Vooral gekend voor het jaarlijkse wijnfestival dat er plaatsvindt. Geniet er in juli en van de beste wijnen, en/of van het prachtige uitzicht dat je hebt over het Lémanmeer.

Cádiz
Cádiz

Last but not least: Cádiz, een van de oudste Europese steden. Vooral gekend om haar gastronomie, maar ook ideaal voor liefhebbers van goede wijn en sfeervolle stranden.

Beelden: Unsplash en Pixabay

Lees ook: