Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Jaxson Bryden via Pexels

Er staan maar liefst vijf Europese steden in de top 10!

ONDERZOEK: dit zijn de meest aangename steden ter wereld om in te vertoeven

Jolien Meremans
Jolien Meremans Webjournalist

In de zomervakantie nog een paar dagen vrij om een citytripje in te plannen? Dan weet je bij deze waar je heen kan trekken! De Britse krant The Economist deed namelijk een onderzoek naar de meest aangename steden ter wereld om in rond te hangen.

De zomervakantie staat voor de deur en dat betekent dat we werk kunnen maken van die vakantieplannen. Wie last minute nog op zoek is naar een citytripbestemming kan inspiratie halen uit The Economist. De Britse krant deed naar jaarlijkse gewoonte onderzoek naar de meest aangename steden ter wereld om in te vertoeven. Het hield daarbij onder andere rekening met gezondheidszorg, misdaadcijfers, groene plekjes, cultureel erfgoed en coronamaatregelen.

Europa for the win

Met stip op één? Wenen, en dat is niet echt een verrassing als je weet dat het al de derde keer in vijf jaar tijd is dat de Oostenrijkse hoofdstad helemaal bovenaan de ranglijst (en nu ook bovenaan onze bucketlist) staat. ‘De stad biedt veel entertainment en culturele mogelijkheden, evenals een goede infrastructuur‘, legt The Economist uit. En we kunnen hen moeilijk ongelijk geven: met haar adembenemende architectuur, magnifieke paleis en smalle winkelstraatjes om in te verdwalen, is Wenen een bestemming die al ééuwen op onze must-visit-lijst staat. 

Ook op de tweede plaats staat een, ietwat ondergewaardeerde, Europese stad die een plekje op je reislijst verdient: Zurich. Ook op de zesde plek staat een charmante Zwitserse stad die uitblinkt in architectuur, cultuur én een groene omgeving: Genève. Europa is trouwens goed vertegenwoordigd in de lijst, want ook Amsterdam en de Duitse stad Frankfurt staan nog in de top 10. Daarnaast staan er niet één, niet twee, maar drie Canadese steden in de ranking. Nog een excuus om dringend werk te maken van die rondreis! 😉 Ook Brussel doet het trouwens goed. Waar onze hoofdstad vorig jaar nog op de 46ste plaats stond, schittert ze nu op een mooie 22ste plaats. Applausje voor onszelf!

De top 10

  1. Wenen, Oostenrijk
  2. Kopenhagen, Denemarken
  3. Zurich, Zwitserland
  4. Calgary, Canada
  5. Vancouver, Canada
  6. Frankfurt, Duitsland
  7. Toronto, Canada
  8. Amsterdam, Nederland
  9. Osaka, Japan
  10. Melbourne, Australië

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '