Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Chelsea Gates & Road trip with Ray via Unsplash

Komt goed van pas in deze dure tijden...

Dit zijn de 10 beste steden voor een luxevakantie met een beperkt budget

Jolien Meremans
Jolien Meremans Webjournalist

Ga jij dit jaar voor het eerst sinds de coronacrisis weer op reis naar het buitenland? Dan mag je jezelf wel trakteren op een beetje extra luxe. Dat kost te veel, zeg je? In deze metropolen kan je luxueus Ć©n toch budgetvriendelijk op vakantie. Pssst, niet doorvertellen!

Ain’t got no money in the bank, maar wel zin om jezelf tijdens de zomervakantie eens goed te (laten) pamperen? We feel you! Nooit eerder leek ons leven zo duur, waardoor we genoodzaakt zijn om onze spaarrekening goed in de gaten te houden, en we het gevoel hebben dat we onszelf bijgevolg bepaalde dingen moeten ontzeggen. Maar nog een jaar langer wachten om op reis te gaan? No way! Daarom deed de Britse website Money.co een onderzoek naar de meest luxueuze steden waar je je in deze dure tijden niet volledig blauw betaalt aan dinertjes bij kaarslicht en een spabezoekje.

Brussel of Bangkok?

De website vergeleek ’s werelds meest populaire steden en stelde op basis van vier criteria (prijs voor een huurauto, prijs voor een etentje in een sterrenrestaurant, prijs voor een nacht in een vijfsterrenhotel en prijs voor een nacht in een spahotel) een lijst samen met de meest budgetvriendelijke, doch luxueuze locaties. Het hield daarbij wel geen rekening met de prijs van een vliegticketje. Waar moeten we zijn?

In Thailand, zo blijkt. Het Aziatische land wordt vooral geassocieerd met backpackers, maar de hoofdstad Bangkok zou volgens de website ook een fantastische bestemming zijn voor wie houdt van luxe on a budget. Zo zou je er voor een klein prijsje een fancy auto kunnen huren, betaal je er voor een verblijf in een luxehotel zes (!) keer minder dan voor eentje in Parijs en kan je eten bij sterrenchefs zonder over de rooie te gaan.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Op nummer twee in de lijst prijkt een Belgisch pareltje: Brussel! Onze hoofdstad zou een van de goedkoopste ter wereld zijn als het aankomt op een nachtje in een luxueuze hotelkamer verblijven. Daarnaast kan je er volgens de website ook uitzonderlijk goed eten (duh!) voor een schappelijke prijs. Misschien toch maar weer die vakantie in eigen land overwegen? šŸ˜‰

De top 10

Het romantische Italiaanse Verona sluit de top drie af. Voor een tweepersoonskamer in een spahotel tel je daar gemiddeld 180 euro per nacht neer. Opvallend: in de top 10 staan een heleboel Europese metropolen, waaronder ook nog Berlijn, Lissabon en Athene.

  1. Bangkok, Thailand
  2. Brussel, Belgiƫ
  3. Verona, Italiƫ
  4. Osaka, Japan
  5. Berlijn, Duitsland
  6. Frankfurt, Duitsland
  7. Rio de Janeiro, Braziliƫ
  8. Tokio, Japan
  9. Lissabon, Portugal
  10. Dublin, Ierland

Toch geen zin om geld uit te geven aan een vliegticket? Dat treft, want deze week vind je bij je Flair de luxehotelpocket waarmee je voor ā‚¬ 39 p.p. toch een luxueus nachtje (zelfs in Parijs!) kan boeken.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '