Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Zach Betten

Wij willen naar Bulgarije!

BUCKETLIST: dit zijn volgens onderzoek de beste Europese bestemmingen voor natuurliefhebbers

Jolien Meremans
Jolien Meremans Webjournalist

Wandel jij op reis liever dan aan het zwembad te liggen? En slaap je beter in een tent dan in een hotelkamer? De prijsvergelijkingswebsite USwitch ging op zoek naar de beste Europese reisbestemmingen voor natuurliefhebbers. Mooi meegenomen voor wie nog op zoek is naar een groene vakantiebestemming voor deze zomer.

Vakantiegangers heb je in alle soorten: zij die gaan voor een all-inclusive aan het zwembad, zij die vooral willen feesten, zij die vijf citytrips per jaar doen, zij die liever rondtrekken in de natuur dan in de stad... Voor die laatste groep vergeleek het online platform USwitch de natuur van 33 Europese landen. Op basis van de hoeveelheid bos, het percentage platteland, het aantal watergebieden, het aantal unieke diersoorten, de hoeveelheid wandelpaden in het groen en de verschillende soorten trails stelde het een top vijf samen met de beste vakantiebestemmingen voor natuurliefhebbers. Met stip op één? Zwitserland!

De top 5

Op basis van de zes categorieën krijgt Zwitserland een 7,22 op 10 en belandt het zo op de allereerste plaats in de lijst. Vooral op vlak van het aantal trails en watergebieden scoort het land uitzonderlijk goed. ‘Met zijn wereldberoemde uitzicht op de bergen en het betoverende alpenlandschap, is het geen verrassing dat Zwitserland helemaal bovenaan de lijst staat’, staat er in het onderzoek te lezen. Net onder Zwitserland prijkt Slovenië op een tweede plaats met 6,65 op 10. Het Balkanland scoort het allerbeste op vlak van bosbedekking en ook met het aantal trails scoort het beter dan de andere Europese plekjes in de lijst.

De top drie wordt afgesloten door Kroatië, dat een score van 6,6 op 10 krijgt, en ons zo nog meer zin geeft om eens een reisje richting de Balkan in te plannen. Welke landen je ook nog aan je bucketlist kan toevoegen? Oostenrijk en Bulgarije, die respectievelijk op de vierde en vijfde plaats staan. Al doen Zweden, Slovakije, Spanje, Luxemburg en Italië het ook goed, want zij staan iets verderop in de top tien.

De slechtst scorende landen

De landen waar je als natuurliefhebber dan liever niet heen gaat? Cyprus, Letland, Litouwen en opvallend genoeg Ierland. Zij bengelen helemaal onderaan de lijst met een gemiddelde score van amper 3,5 op 10. Dat is volgens het onderzoek vooral te wijten aan het feit dat er op die bestemmingen weinig bos, watergebieden en verschillende diersoorten te vinden zijn. En ons land? Een magere 4,6 op 10... Al vinden wij dat je hier als natuurliefhebber toch ook aan je trekken komt!

Deze artikels bewijzen dat er hier in de natuur ook heel wat moois te ontdekken valt:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '