Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© vtm

De reeks zou misschien volgend jaar al op televisie worden uitgezonden.

VTM werkt aan een nieuwe telenovelle: ‘We willen jongeren een opvolger geven van ““LouisLouise”” en ““Sara””‘

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

Jongeren zijn zot op moderne sprookjes in soapvorm zoals ‘Sara’, ‘Ella’ en ‘LouisLouise’. Daarom besliste VTM nu om een gloednieuwe, Vlaamse telenovelle te maken.


Sinds de komst van Netflix is het aanbod aan series uitgebreider dan ooit. Toch kiezen heel wat Vlaamse jongeren nog voor oude, Vlaamse series. Zo is ‘Sara’ met 3,5 miljoen views het tweede best bekeken programma van dit jaar op VTM GO, het online videoplatform van de zender. ‘LouisLouise’ scoorde in 2019 1,5 miljoen en ‘Ella’ was goed voor 600.000 views. De helft van die kijkers, zo’n 45%, zijn tussen de 15 en 24 jaar. Deze indrukwekkende cijfers gingen bij VTM niet onopgemerkt voorbij en zetten de zender aan het denken.

Scenario wordt volop geschreven


‘We beslisten daarom om het genre nieuw leven in te blazen en een nieuwe Vlaamse telenovelle te maken’, vertelt creatief directeur Davy Parmentier in Het Laatste Nieuws. ‘We willen jongeren een opvolger geven van “Sara”, “Ella” en “David”. Die nieuwe reeks zal het klassieke recept volgen: een modern sprookje, een fijn liefdesverhaal, in de vorm van een eindige soap.’

De plannen zijn al heel concreet, want VTM zat al samen met een productiehuis. ‘De Mensen, bekend van “Spitsbroers”, “Beau Séjour” en “Undercover”, zal voor ons deze nieuwe telenovelle ontwikkelen’, gaat Davy verder. ‘Het scenario wordt nu geschreven en de casting is volop bezig. De opnames zijn voorzien voor volgend voorjaar.’ De telenovelle zullen we zowel op televisie, waarschijnlijk in de vooravond, als online kunnen bekijken. Zo kan iedereen op zijn of haar eigen ritme de serie bekijken.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '