Home Lifestyle AHA: dit waren de populairste series en films van 2019 op Telenet...

AHA: dit waren de populairste series en films van 2019 op Telenet Play en Play More

Staat jouw favoriet ertussen?

populairste series
© Belga Image

Telenet maakte een jaaroverzicht van best scorende titels op Telenet Play en Play More. Daaruit blijkt dat Vlaanderen graag vasthoudt aan z’n klassiekers. De best bekeken reeks is ‘Game of Thrones’, in de top 3 van populairste films vinden we zowel ‘F.C. De Kampioenen’ als ‘De Leeuwenkoning’ terug.

Draken, exploderende kernreactoren en (nieuwe) Vlaamse klassiekers regeren de top 3 van populairste tv-reeksen en films op Telenet Play en Play More.

In 2019 keken we massaal naar ‘Game of Thrones‘, de fantasyreeks die dit jaar zijn laatste seizoen op ons afvuurde. Op nummer twee staat ‘Chernobyl‘, de politiek geladen serie over de ontplofte kernreactor in Oekraïne. Geen typische kaskraker, en toch werd de Amerikaans-Britse minireeks met enthousiasme onthaald door reviewers én het publiek. ‘Chernobyl’ kreeg niet voor niets een monsterscore van 9,7/10 op IMDb. De hoogste score voor een tv-reeks ooit! De top drie wordt vervolledigd door een Vlaamse titel, Geub: de komische fictiereeks rond de al dan niet fictieve midlifecrisis van stand-upcomedian Philippe Geubels.

Wat filmtitels betreft, keek de Vlaming het vaakst naar ‘Niet Schieten‘, Stijn Coninx‘ reconstructie van de gewelddadige overval op een supermarkt in Aalst door de Bende van Nijvel in 1985. ‘F.C. De Kampioenen 3: Forever‘ pronkt op nummer twee, en de derde plaats gaat naar ‘De Leeuwenkoning‘ uit 1994. Die laatste is de enige oudere titel in het lijstje, en kende wellicht een heropleving omdat de remake met onder meer Beyoncé eerder dit jaar in de bioscoop kwam.

Ook populair het afgelopen jaar was jongerenserie ‘D5R‘, de Spaanse reeks ‘The Pier‘ (van de makers van ‘Casa De Papel’), het tweede seizoen van het geniale ‘Big Little Lies‘, dramaserie ‘Euphoria‘, het derde en laatste seizoen van ‘The Deuce‘, superheldenreeks ‘Watchmen‘ en scifitopper ‘War of the Worlds‘.

Opvallend: in 2017 werd even vaak naar series gekeken als naar films. In 2019 is het kijken naar films ten opzichte van 2018 met 12% gedaald, en nu besteedt men 16% meer tijd aan het kijken naar series.

Nog meer tv-nieuws: 

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.