Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Netflix

Het eerste deel van het vijfde en laatste seizoen van de Spaanse Netflixserie komt er binnenkort aan.

TRAILER: Tokio en co geven zich niet over, maar gaan de strijd aan in ‘La casa de papel’

Ysaline Pollet
Ysaline Pollet Webjournalist

Het wachten zit er eindelijk bijna op! Het vijfde seizoen van ‘La casa de papel’ gaat binnenkort van start, en daarom loste Netflix nu eindelijk ook een officiële trailer. Een ding is duidelijk: el Profesor en zijn team geven zich niet zomaar gewonnen.


Na een spannend en vooral triestig einde van de laatste aflevering van het vierde seizoen van ‘La casa de papel’ hebben we heel lang moeten wachten op nieuws over een nieuw seizoen. Maar ons geduld wordt beloond, want het ziet ernaar uit dat het vijfde – en meteen ook laatste – seizoen helemaal top wordt.

Zonder vader. Zonder plan. Zonder hoop.


In de trailer krijgen we al een idee van hoe die nieuwe afleveringen eruit gaan zien. Zo wordt meteen duidelijk dat Tokio en de rest van the resistance die al meer dan 100 uur in de Banco de España opgesloten zitten er helemaal alleen voor komen te staan. El Profesor wordt namelijk gegijzeld door hoogzwangere politie-inspecteur Sierra. Dat terwijl kolonel Tamayo het grove geschut inzet en het leger de bank laat bestormen. Maar het team geeft zich niet over en gaat het gevecht aan. ‘Zonder vader. Zonder plan. Zonder hoop’, aldus Tokio. Dat zorgt ervoor dat dit seizoen misschien wel het zotste en meest gewelddadige tot nu toe wordt.

In de trailer vangen we ook een glimp op van ‘Sky Rojo’-acteur Miguel Ángel ‘Moisés’ Silvestre die iemand uit het verleden van Tokio lijkt te zijn. En ook Berlín – die in het tweede seizoen sneuvelde – zien we terug in wat vermoedelijk een flashback is. Verder lijken ook Tokio en Río en Denver en Stockholm tussen alle chaos door steun bij elkaar te vinden.

Het vijfde seizoen zal uit tien afleveringen bestaan en in twee delen opgesplitst worden. Het eerste deel staat vanaf 3 september op Netflix. Nog een maand op de tanden bijten dus! Voor de laatste vijf afleveringen van de spannende seriefinale moeten we nog aftellen tot 3 december.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '