https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/
Home Lifestyle Zo ziet Imelda Staunton eruit als Queen in ‘The Crown’

Zo ziet Imelda Staunton eruit als Queen in ‘The Crown’

Dolores Umbridge, is that you?!

The Crown
© Getty

We starten het weekend met goed nieuws, want het vijfde seizoen van ‘The Crown’ is volop in de maak. Nog beter nieuws: we krijgen nu al een eerste glimp van Imelda Staunton (65) als de nieuwe Queen in de Britse dramaserie. Netflix deelde het kiekje zelf op de officiële Instagrampagina van ‘The Crown’.

Het Britse koningshuis op de voet volgen, is helemaal geen vereiste om verslaafd te raken aan de Netflixserie ‘The Crown’. De dramareeks geeft je een fictieve inkijk in het fascinerende en tumultueuze leven van de royals en het is dan ook geen verrassing dat de afgelopen vier seizoenen een groot succes waren. Zo zagen we vorig seizoen eindelijk de jonge prinses Diana opduiken, en werd ook de rest van de koninklijke familie weer een tikje ouder. Voor het vijfde seizoen worden er dan ook wat nieuwe gezichten verwelkomd. Zo geeft Olivia Colman, die in het derde én vierde seizoen als koningin Elizabeth schitterde, de fakkel nu over aan Imelda Staunton. 

Verbluffende transformatie

Big shoes to fill, al lijkt dat voor Imelda geen probleem te zijn. Keurige maatpakjes droeg ze als Dolores Umbridge in de ‘Harry Potter’-films namelijk al genoeg. Enkel haar haardos kreeg een ander iconisch kleurtje en de toverstaf moest ook aan de kant. Hoewel de transformatie fantastisch is, worden heel wat fans wel nostalgisch bij het aanzicht van Imelda als de nieuwe koningin Elisabeth. Zo reageert iemand: ‘Dat is Dolores Umbridge, ik weet niet waar je het over hebt’.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door The Crown (@thecrownnetflix)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

De Queens rots in de branding, ofte prins Philip, wordt vertolkt door Jonathan Pryce. Dominic West is de nieuwe prins Charles en prinses Diana wordt dan weer neergezet door Elizabeth Debicki. Wie prins William, Harry, prinses Anne en prins Andrew zullen spelen, is echter nog niet geweten.

Hoewel de opnames voor het vijfde seizoen dus volop aan de gang zijn, zullen de gloednieuwe afleveringen pas volgend jaar op de streamingdienst verschijnen. Een exacte datum is er nog niet, maar wij vermoeden dat Netflix de komende maanden nog wel wat teasers en nieuwtjes de wereld in zal sturen. Zo weten we bijvoorbeeld al dat er nog een zesde seizoen aankomt…

Lees ook: