Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Eén

Niet één, maar vijf (!) levens hangen aan een zijden draadje.

Véél drama en een vleugje romantiek in de spannende seizoensfinale van ‘Thuis’

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

De zomervakantie moet nog officieel van start gaan, maar de twee populairste soaps van Vlaanderen sloten gisterenavond hun seizoen af met een spetterende finale. In ‘Familie’ kregen we drie cliffhangers voorgeschoteld en ook in ‘Thuis’ zaten we op het puntje van onze zetel door al het drama.

Fans van ‘Familie’ en ‘Thuis’ zullen hun favoriete serie de komende weken weer eventjes moeten missen. Hun vaste afspraak op weekavonden met Lars en Veronique of Simonneke en Frank gaat pas terug door in september. Dat betekent dat er gisteren twee razend spannende seizoensfinales op de buis te zien waren. In ‘Thuis’ stond, hoe kan het ook anders, drama met een grote D centraal dankzij een ontvoering, een gijzeling én een autocrash.

Ontvoering en hevige brand

Opgepast, spoiler alert! Wie de laatste aflevering van dit 27ste seizoen nog moet bekijken, raden we aan om niet verder te lezen.

Hannah vierde haar lentefeest in het bijzijn van haar familie. Tijdens een spelletje verstoppertje verliet ze de Withoeve waar haar feestje doorging en stapte ze in een ijskar. Helaas zat een handlanger van Chris (Danny Timmermans) achter het stuur, dus de vraag is wat hij van plan is met de kleine meid?

Ook Tim (Jeroen Lenaerts) en Dieter (Raf Jansen) kregen het warm onder de voeten, letterlijk dan, want Chris sloot de politie-inspecteurs op in een brandende schuur. Samenwerken om uit deze benarde situatie te raken, zat er helaas niet in, want Dieter is buiten bewustzijn door de steeds dikker wordende rook.

Crash en oude rechtszaak

Ondertussen vertrokken Waldek (Bart Van Avermaet) en Kobe (Reynout Dekimpe) samen op vakantie. Waldek zat achter het stuur wanneer hij plots last kreeg van z’n hart. Kobe probeerde de boel nog te redden, maar een crash was onvermijdelijk. Komen ze hier zonder kleerscheuren vanaf of betekent dit het einde voor (een van) hen?

Nog meer drama aan een ander front, namelijk bij dokter Judith (Katrien De Ruysscher). Het proces naar aanleiding van de dood van Robrecht werd opnieuw geopend, wat betekent dat haar onschuld opnieuw in twijfel wordt getrokken. Betekent dit het einde van haar carrière of gaat ze de strijd aan?

Alleen maar liefde

Gelukkig was er ook plaats voor wat romantiek! Ilias (Bram Spooren) beleefde zijn eerste keer met zijn grote liefde Silke (Ivana Noa Batchvarov), en de nacht was voor allebei eentje om nooit meer te vergeten. Simonne (Marleen Merckx) en Frank (Pol Goossen) begroeven de strijdbijl en vielen elkaar na een misstap van die eerste opnieuw in de armen. En Lowie (Mathias Vergels) mag dan wel weer single zijn, dat verandert niks aan zijn brandende kinderwens. Hij besloot dan ook om volledig te gaan voor bewust ongehuwd vaderschap. Komt er een klein boeleke bij in de soap? Het antwoord krijg je binnen twee maandjes in het nieuwe seizoen van ‘Thuis’.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '