Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© VTM

Fans blijven zitten met niet één, niet twee, maar drie cliffhangers!

Drama, sensatie en geweld in de spannende seizoensfinale van ‘Familie’

Annelies Hart

Het wachten is eindelijk voorbij, vanavond konden alle fans op het puntje van hun stoel de seizoensfinale van ‘Familie’ volgen. In de extralange aflevering laaiden de emoties hoog op en werden er meermaals rake klappen uitgedeeld. Raakte iedereen zonder kleerscheuren uit de strijd, of sneuvelden er een paar personages/koppels?

Opgelet, spoiler alert!

Dat het in de verschillende huishoudens van ‘Familie’ niet altijd van een leien dakje loopt, wisten we al langer dan vandaag. Alleen begonnen de emoties wel erg hoog op te laaien de voorbije weken. Het was voor de fans dus reikhalzend uitkijken naar de ontknoping in de extralange seizoensfinale. En dat het dramatisch en spetterend was, is nog zacht uitgedrukt.

Niet één, niet twee, maar drie cliffhangers

We moesten twee keer kijken om zeker te zijn dat we nog steeds naar ‘Familie’ keken en niet naar een spetterende actiefilm. De confrontatie tussen Lars (Kürt Rogiers) en zijn halfbroer Koen (Sieg De Doncker) mondde namelijk uit in een heftig gevecht, dat gevolgd werd door een halsbrekende race op de weg. Zoals het een goede actiescène betaamt, kwam het geweld tot een tragisch einde. Véronique (Sandrine André) kon de vechtende halfbroers nog net ontwijken, maar reed door haar uitwijkingsmanoeuvre wel rechtstreeks het water in. Waarna ze niet meer bovenkwam... Koen sprong erachteraan in een poging haar te redden, maar ook hij kwam niet meer boven water.

VTM

Dat was echter niet de enige confrontatie die uit de hand liep. Tijdens het boksgala van Sam (Tinne Ceuppens) ging het ook fout. Niko (Jo Hens) hitste zijn minnares zo hard op in de ring, dat zij hem met een stevige vuistslag tot bloedens toe knock-out sloeg. Tot grote schrik van iedereen bleef hij roerloos in de ring liggen, met Sam en Mieke (Caroline Maes) op de eerste rij. Zien we hem wel terug in het volgende seizoen?

‘Geen twee zonder drie’, moeten de schrijvers gedacht hebben. En zo werd er nóg een cliffhanger aan de extralange aflevering toegevoegd. Quinten (Maxime De Winne) kwam namelijk niet opdagen op het welcome home-feestje dat Hanne (Margot Hallemans) voor hem had georganiseerd. Niet omdat hij zijn vlucht gemist had, maar omdat hij opgepakt is in de luchthaven van Singapore met drugs in zijn rolstoel. Als dat maar goedkomt...

De nonkel van Raven

Eerder deze week werd al bekendgemaakt dat Raven (Aaron Blommaert) en Louise (Charlotte Sieben) deze zomer hun eigen webreeks krijgen. En de start daarvan zagen we ook vanavond in de seizoensfinale. Het duo kreeg een vreemd pakje toegestuurd door Frank, die zichzelf uitgeeft als een nonkel van Raven. Hij wil de zoon van zijn zus beter leren kennen en nodigt hem uit voor een bezoekje.

Die uitnodiging is de start van het spannende ‘Raven en Louise in het nauw’, dat vanaf nu de hele zomer lang te zien is op VTM GO. Elke vrijdagochtend komt er een nieuwe aflevering online. Als je niet kan wachten tot het nieuwe seizoen, kan je dus toch een beetje je honger stillen.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '