https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© © Eén

De toekomst van enkele andere personages in de serie is ook bijzonder onzeker. 

Nieuw seizoen van ‘Thuis’ start dramatisch met onverwacht afscheid

Herlinde Matthys

Het nieuwe seizoen van ‘Thuis’ ging gisteren na de zomerstop opnieuw van start. Trouwe kijkers van de populaire Eén-soap mochten onmiddellijk al afscheid nemen van een vast personage. Verder is de toekomst van een aantal andere personages in de reeks ook bijzonder onzeker.


De seizoensfinale van ‘Thuis’ eindigde met een knaller, en dat mag je letterlijk nemen. Na maandenlang ellende veroorzaakt te hebben, werd slechterik Jacques eindelijk doodgeschoten door Tim (Jeroen Lenaerts) en namen we dus afscheid van Peter Van De Velde. Het nieuwe seizoen begon zoals het vorige eindigde: bijzonder heftig! We moesten namelijk opnieuw afscheid nemen van een ancien. Maar deze wending kwam voor iedereen compleet onverwacht.

Bye, ancien


Terwijl we in juni nog overliepen van geluk dat het huwelijk van Marianne (Leah Thys) en Leo (Walter Moeremans) kon doorgaan, sloeg die blijdschap in de aflevering van gisteren plots om in verdriet. Opgepast, spoiler alert. Leo kreeg namelijk een beroerte vlak na de ceremonie. Alle hulp kwam helaas te laat waardoor Leo en dus Walter (81) na maar liefst dertien jaar verdwijnt uit ‘Thuis’. Dit was een beslissing van de schrijvers, niet van de acteur. Volgens ‘Thuis’-producer Hans Roggen zijn zulke wendingen noodzakelijk om de serie verrassend te houden. ‘Voor elke acteur is er een eerste en een laatste aflevering. Onze scenaristen beslissen daar autonoom over’, vertelt Hans in Het Laatste Nieuws.

Het is een verhaallijn die akelig dichtbij komt voor Leah Thys (76) aangezien zij nog niet zo lang geleden in het echte leven hetzelfde meemaakte. De actrice verloor haar man Jos namelijk in mei door corona. ‘De verhaallijn rond het overlijden van Leo werd begin 2021 bedacht door de schrijvers’, vertelt Hans Roggen in Het Laatste Nieuws. ‘ De scènes zijn pas opgenomen eind juli-begin augustus, niet lang na de terugkeer van Leah naar de set. We hebben uiteraard met haar besproken wat we hiermee zouden doen, gezien de gebeurtenissen in haar eigen leven. Ook na de dood van haar echtgenoot wilde ze dat het verhaal op tv zou komen, zoals de scenaristen het op voorhand hadden bedoeld en bedacht. Er hoefde voor haar niets aangepast te worden.’

In een brief die Eén deelde, liet Leah begin augustus aan haar fans weten dat ze terugkomt in de serie, maar dat het wat tijd vraagt. ‘Ik moet mezelf heruitvinden’, aldus de actrice. ‘De gebeurtenissen van de afgelopen maanden hebben mijn leven, dat van de kinderen van Jos en van familie en vrienden op z’n kop gezet en dat moet een plaats krijgen.’

 

 

Dit bericht bekijken op Instagram


 

Een bericht gedeeld door Nergens beter dan THUIS (@thuistv)


Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Onzekere toekomst


Het lijkt erop dat Leo niet de enige is die verdwijnt. De toekomst van enkele andere personages in de serie is ook bijzonder onzeker. Zo zagen we op het einde van die spannende eerste aflevering dat Rosa (Annick Segal), die ontvoerd was door Jacques vlak voor zijn dood, levenloos en met een overgesneden keel in haar koffer ligt. Verder vertrok Stan (Lennart Lemmens) op missie naar Mali en we weten niet zeker of hij nog terug zal keren. En Emma (Elise Roels) en Jef (Elias Bosmans) lijken hun plannen om naar Peru te gaan ook echt waar te maken.

We zijn benieuwd wat dit alles nog zal geven in de volgende afleveringen van ‘Thuis’. Je kan de soap elke weekavond volgen om 20u10 op Eén.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content