Home Lifestyle ‘Thuis’-seizoen eindigt met een dode, een huwelijk en de traditionele cliffhanger

‘Thuis’-seizoen eindigt met een dode, een huwelijk en de traditionele cliffhanger

Het leven van een van de 'Thuis'-anciens hangt aan een zijden draadje...

‘Thuis’-fans moeten het weer enkele maanden zonder hun favoriete soap stellen. Vrijdagavond eindigde het 26ste seizoen met heel wat geluk, verdriet en een spannende cliffhanger.

De meest bepalende rol van dit ‘Thuis’-seizoen was ongetwijfeld die van Jacques. De man moordde en verkrachtte, en houdt in de finale dokter Judith gegijzeld. Fans weten al langer dat het personage van Jacques uit de serie verdwijnt, maar de grote vraag was hoe. Door een kogel van Tim, zo blijkt.

© één

Helden Tim en Tilly

In de voorlaatste aflevering was te zien hoe de ontvoerde Judith erin slaagde een mail naar haar zus Tilly te sturen. Die geeft Judiths locatie door aan de politie, maar besluit niet op hen te wachten om haar zus te redden. Samen met Waldek weet ze Judith te bevrijden, maar Jacques betrapt hen. Wanneer de grote schurk van het seizoen zijn pistool op Waldek richt, vangt Tilly de kogel voor hem op. Gelukkig is het schot niet fataal. Politieagent Tim kan nog net verhinderen dat Jacques Judith een kogel door de kop jaagt, door hem eerst neer te knallen. Bye bye, Jacques, het was ons een waar ongenoegen.

Maar waar is Rosa?

Jacques is dood. Gedaan met de spanning, zou je denken. Niets is minder waar. Want de schoft slaagde er voor zijn dood nog in om zijn ex Rosa te ontvoeren. De seizoensfinale eindigt met een beeld van een geknevelde Rosa in een donkere ruimte. Hoe moet de politie haar in hemelsnaam op tijd vinden nu Jacques haar locatie niet meer kan prijsgeven? Het is de grote cliffhanger die elke seizoensfinale van ‘Thuis’ moet hebben.

© één

Liefdesgeluk

Er is gelukkig ook veel plaats voor geluk in de 26ste seizoensfinale. Door de verdwijning van Judith cancelde Leo zijn huwelijk met Marianne. Wanneer het goede nieuws binnenkomt dat Judith veilig is en Jacques dood, gaan de feestelijkheden toch door. Madam Marianne ziet er stralend uit in haar off-shoulderjurk en geeft een ontroerende speech. ‘Hoeveel we ook zullen kibbelen en op elkaars tenen trappen, wij horen bij elkaar’, zegt ze.

© één

Bob krijgt in het ziekenhuis te horen dat de chemo nu wel is aangeslagen. Hij wordt kankervrij verklaard en gaat uit puur geluk op één knie voor Tamara. Hij vraagt haar ten huwelijk, en zij zegt uiteraard ja. Het ene trouwfeest is nog niet gepasseerd of het andere wordt al gepland!

En liefdesverdriet

Minder liefdesgeluk bij Femke en Peter. Op het trouwfeest van Marianne en Leo moet Femke toezien hoe Peter het gelukkige gezinnetje speelt met Nina en zijn dochter Yasmine. Ze zoekt en vindt troost bij Kobe, maar Peter ziet hen samen. Het is voor de kijker niet duidelijk wat hij net zag, maar voor Peter is het genoeg om zijn koffers te pakken en op hotel te slapen. Het lijkt erop dat Peter zijn huwelijk met Femke volledig opgeeft.

© één

Ook Stan lijdt aan een gebroken hart. Joren zou afscheid van hem komen nemen voor hij op missie vertrekt naar Mali, maar hij laat hem zitten. Daar heeft Jorens mislukte rijexamen iets mee te maken. Tijdens zijn praktisch examen moet Joren een spooroverweg passeren, waarop hij flashbacks krijgt naar het dodelijk ongeval van zijn vader, waar ook Stan bij was. Hij vertrouwt Sam toe dat hij Stan niet kan vergeven voor wat er gebeurde, ook al ziet hij hem graag.

‘Thuis’ keert eind augustus of begin september terug voor het 27ste seizoen. Dat zal nog even zonder Leah Thys zijn, want zij wordt pas tegen het einde van de zomer terug op de set verwacht. De actrice verloor recent haar man door corona en kwam zelf in het ziekenhuis terecht door een besmetting.

Lees ook: