Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© VTM

Niemand raadde haar naam, tot Karen Damen kwam opdraven.

Deze figuur werd ontmaskerd in ‘The Masked Singer’

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

De eerste aflevering van de Big Bang in ‘The Masked Singer’ zit erop. Een figuur kreeg de minste stemmen en onthulde eindelijk zijn of haar ware gelaat. Onze mond viel open van verbazing en we denken dat we sowieso niet de enigen waren!

Dit keer was de enige verrassing in ‘The Masked Singer’ niet op de einde van de show. In het begin maakte de mystery speurder zich namelijk bekend en dat was een oude bekende, want niemand minder dan ex-speurder Karen Damen nam met ongelooflijk veel plezier nog een keertje plaats achter de befaamde speurderstafel. Ze toonde onmiddellijk dat ze van wanten weet, want ze zat er BOENK op bij de ontmaskering.

© VTM

Liters zweet

Dit keer was het helaas Mummie die de speurders en het studiopubliek het minste kon overtuigen. De hoofdverdachten waren al die weken steevast Evi Hanssen, Barbara Sarafian of Tanja Dexters. Maar geen van die drie vrouwen gaf al die tijd het beste van zichzelf op het podium. Het is Véronique De Kock die haar zwoele stem liet weerklinken! Zenuwen had ze naar eigen zeggen totaal niet, want ze heeft zich ongelooflijk goed geamuseerd. Het enige minpuntje was dat haar pak vreselijk warm was waardoor ze liters zweet verloor.

Ze voelde zich enorm gevleid dat sommige speurders dachten dat ze een professionele zangeres was. De enige keer dat ze nog eens voor een publiek zong was 27 (!) jaar geleden tijdens de Miss België verkiezing. Maar daar denkt ze liever niet aan terug, want dat was volgens haar geen geweldige performance.

Grote glimlach

In ‘Behind The Mask’ op VTM GO kan je zien hoe Véronique dit avontuur beleefde. Zo volgde de camera haar zelfs op skireis waar ze stiekem oefende met haar zoon. Die laatste was trouwens op de hoogte van haar deelname omdat hij zijn mama plots overal hoorde zingen. Véronique kijkt trots terug op haar deelname. ‘Mummie was voor het publiek en de speurders een groot mysterie’, aldus Véro. ‘Ik vond het echt geweldig dat niemand mijn naam raadde. Tot er een zekere Karen Damen plots op het toneel verscheen.’

Ze vindt het wel jammer dat het voor haar nu ophoudt. ‘Het is eigen aan mijn karakter dat ik nog verder wilde gaan, dat is part of the game. Maar ik kijk met een grote glimlach terug op “The Masked Singer”. Ik heb in die 27 jaar tv toch al redelijk wat gedaan, maar dit kan je met niets vergelijken. Dit is echt uniek en ik ga het nooit vergeten.’

‘The Masked Singer’ zie je elke vrijdag om 20u35 op VTM.

Lees ook:

vermeires onder het mes
viva la feta annelies verlinden
big brother nominatie 10

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '