Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Play4

Het spel wordt steeds harder gespeeld.

Tranen en ongeloof na de 10e nominatie in ‘Big Brother’

Na een bewogen week in het ‘Big Brother’-huis was het opnieuw tijd om te nomineren. Eén bewoner werd in het begin van de week al genomineerd, wat meteen zorgde voor spanning in het huis. Nu volgden de twee andere nominaties en ook die hakken er erg hard in bij de kandidaten.

Op maandag speelden de bewoners een spel waarin er meteen één iemand genomineerd zou worden. Lindsey won het spel en mocht daarom iemand aanduiden die onmiddellijk op het nominatiebord zou belanden. Ze koos voor Jason, die nog maar nét terug uit de gevarenzone was na zijn nominatie van vorige week.

Power of nomination

Het spel dat zou bepalen wie de overige twee bewoners mocht nomineren, werd gewonnen door niemand minder dan Charlotte. Zij kreeg de power of nomination en stond dus naar eigen zeggen voor een aartsmoeilijke keuze. Hoe kleiner de poel aan bewoners wordt, hoe moeilijker het wordt om iemand te nomineren.

Pijnlijk besef

De bewoners liepen de hele week gespannen rond, omdat niemand kon voorspellen wie er genomineerd zou worden. Toen de nominaties eindelijk bekend gemaakt werden, was de spanning te snijden. Naast Jason, die al genomineerd was ,verschenen er nog twee andere namen op het scherm: Bart en Ali. Bart reageerde heel neutraal en liet verstaan dat hij het verwacht had. Zowel hij als Jason zijn nu voor de tweede week op rij genomineerd.

Maar bij Ali was de verontwaardiging erg groot. Hij en Charlotte bleven dan ook minutenlang, zwijgend naast elkaar in de zetel zitten. Niet veel later stond Ali op en zien we hem zijn tranen wegvegen. Het is geen geheim dat Ali en Charlotte goede maatjes zijn in het huis. Dat zij hem nomineert, komt dus voor velen als een verrassing.

Ook Ali zelf was er duidelijk van aangedaan. ‘Deze nominatie is pijnlijker dan alle andere, ik had echt een goede band met Charlotte.’ Wel gaf de bewoner toe dat hij ergens een voorgevoel had dat hij genomineerd zou worden.

Oppepper

De andere bewoners merkten onmiddellijk dat Ali een oppepper kon gebruiken. Zowel Jason als Bart namen even een momentje apart met hem voor een knuffel en een kort gesprek. Ook Danny en Lindsey ontfermden zich over hun maatje en spraken hem moed in. ‘Je bent hier nu nog’, zei Danny. ‘Vergeet niet dat we allemaal ook échte vrienden zijn, het wordt gewoon steeds moeilijker.’

Ook Charlotte wilde duidelijk graag met Ali praten, maar daar was hij eerst nog niet aan toe. Uiteindelijk zetten de twee zich even buiten samen. ‘Ik wil jou niet naar huis’, zegt Charlotte onmiddellijk. ‘De enige reden waarom ik jou erop heb gezet en niet Danny, is omdat hij de vorige keer deels door mij naar huis is gegaan. Ik kreeg het niet over mijn hart.’ Ali was duidelijk niet tevreden met dat antwoord. ‘Ik heb voor niemand anders zoveel gedaan in dit huis als voor jou.’

Tijdens het gesprek liepen de gemoederen hoog op. Het lijkt alsof beide bewoners elkaars standpunt niet begrijpen. Ook alle andere frustraties van de voorbije weken kwamen plots naar boven en er volgde een hevig gesprek. Ali zei dat hij alles even moet laten bedaren. Of de twee het kunnen uitpraten, zal de tijd moeten uitwijzen.

Stem hier voor de bewoner die jij in het huis wil houden.

‘Big Brother’ kan je elke werkdag om 22u zien op Play4 en om 20u30 op Goplay.be. Elke zaterdag is er om 20u een liveshow ‘Big Brother: Live’. Wil je geen moment missen, dan kan je op Play247 en Goplay.be via de livestream 24/7 zien wat de bewoners uitspoken.

Lees ook:

big brother tweets
jeroom boris
blind gekocht

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '