Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Eén

De komiek krijgt het gezelschap van onder meer Kat Kerkhofs en Sarah Vandeursen.

PREVIEW: Philippe Geubels gaat op stap met zes vrouwen in ‘Taboe’

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

Philippe Geubels gaat in de tweede aflevering van het tweede seizoen van ‘Taboe’ op zoek naar wat het vandaag betekent om vrouw te zijn. De komiek krijgt daarvoor het gezelschap van zes vrouwen waaronder Kat Kerkhofs. De previews verklappen nu al dat het weer hilarische en ontroerende tv wordt!

Het is een ietwat andere aflevering dan wat we tot nu toe van ‘Taboe‘ gewend zijn, want vanavond komen de vrouwen aan bod. ‘We zijn daar inderdaad afgeweken van het format omdat we toch een aantal belangrijke dingen wilden aankaarten en laten zien’, zei Philippe eerder tegen ons. ‘Het gaat over veel moeilijkheden waar vrouwen dezer dagen nog mee geconfronteerd worden, zoals de loonkloof en het onveiligheidsgevoel, terwijl dat niet zou moeten.’

Het gaat dus over de obstakels waar vrouwen nog mee te maken krijgen, maar ook over waarom het net zo fijn is om een vrouw te zijn. Natuurlijk komen de clichés aan bod zoals: wie doet wat in het huishouden? Zo geeft Kat Kerkhofs toe dat Dries en zij eigenlijk in een klassiek rollenpatroon zitten en dat al voor de nodige discussies zorgde. Uit diezelfde preview blijkt dat Philippe geen vinger uitsteekt in huis.

Gelijkwaardigheid

Philippe krijgt voor de gelegenheid niet vier, maar zes gasten over de vloer en dat zijn uiteraard allemaal vrouwen. Sommige gezichten zullen een belletje doen rinkelen zoals dat van Kat Kerkhofs (33). Zij wil het stereotype dat ze haar carrière louter aan haar man, Rode Duivel Dries Mertens, te danken heeft eindelijk uit de wereld helpen.

Kat wordt geflankeerd door een ander bekend gezicht: Sarah Vandeursen (38), onder meer bekend van ‘De Ideale Wereld’. Zij krijgt vaak te horen dat de comedywereld enkel en alleen voor mannen is. Zij worden vergezeld door filosofe Griet (51) die feminisme vanuit een biologische hoek bestudeert. Zij vindt dat verschillen tussen mannen en vrouwen mogen blijven bestaan zonder dat dit hun gelijkwaardigheid in gedrang brengt.

Glazen plafond

Verder zien we ook politica Lore (26) die op vijftienjarige leeftijd verkracht werd. Als gemeenteraadslid zet ze zich in voor andere slachtoffers door onder meer een zorgcentrum op te richten. Studente criminologie Rabia (23) schippert als Belgische-Marokkaanse vrouw tussen twee werelden om haar identiteit vorm te proberen geven. Zakenvrouw Pascale (57) ondervond aan de lijve hoe het is om tegen het glazen plafond te stoten.

Philippe neemt zijn zes gasten onder meer mee naar een kasteel en leert ze beter kennen tijdens een boottochtje. Hij giet dit alles uiteraard weer in een comedyvoorstelling die hij brengt voor Kat en co, en een hele zaal lotgenoten of dus in dit geval: vrouwen.

Je kan ‘Taboe’ deze avond, zondag 2 januari, om 20u05 zien op Eén.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '