Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© VTM

Ruth Beeckmans en Frances Lefebure zijn de matchmakers van dienst.

PREVIEW: sprookjestaferelen, actie en superhelden in de eerste aflevering van seizoen 2 van ‘Cupido Ofzo’

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

Het tweede seizoen van ‘Cupido Ofzo’ nam in november een valse start, maar vanaf morgen verschijnen Ruth Beeckmans en Frances Lefebure opnieuw als matchmakers op je kleine schermpje.

In de nieuwe afleveringen van het hartverwarmende programma ‘Cupido Ofzo’ krijgt Ruth Beeckmans gezelschap van Frances Lefebure in plaats van Karen Damen. Het concept blijft wel hetzelfde: ze gaan voor singles met een beperking of stoornis, waardoor het voor hen moeilijker is om de liefde te vinden, op zoek naar de ideale match. Dit doen ze door originele afspraakjes in elkaar te boksen en de singles te begeleiden naar aanloop van die dates. Frances en Ruth zetten het nieuwe jaar onmiddellijk in met veel liefde, want ze sturen morgen zes singles op blind date.

Prins in de witte koets

Baptist (30) gaat als een echte prins op de witte koets op zoek naar zijn prinses. Hij is namelijk een superromantische ziel, dus daar hoort een superromantisch cliché bij. Baptist heeft een fysieke en cognitieve beperking. De prinses van dienst is Amelie (31). Zij heeft de zeldzame ziekte AOA2 waardoor haar motoriek, spraak, reflexen en zicht achteruitgaan.

Actiepark en superhelden

Ook Bert (32) en Soetkin (33) gaan op blind date. Voor hen een iets spannendere activiteit, want ze gaan naar een actiepark in het bos dat bestaat uit allerlei spelletjes. Bert heeft een niet-aangeboren hersenaandoening overgehouden aan een zwaar ongeval. Soetkin heeft een motorische en verstandelijke beperking.

Dries (22) en Sascha (22) gaan dan weer op superheldendate. Ze moeten samen een echte superheldenfilmposter maken. Dat idee komt er omdat Dries, die autisme heeft, gek is op superhelden. Sacha, die ook autisme heeft, is dan weer enorm creatief. Ze zullen hun passies dus moeten combineren om tot een mooi resultaat te komen.

De eerste aflevering van ‘Cupido Ofzo’ kan je morgen, maandag 3 januari, om 20u30 zien op VTM.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '