Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Streamz

'Ik ga nu voor eens en altijd mijn verhaal doen, in de hoop dat dit de laatste keer mag zijn dat ik mijn verhaal doe.'

Streamz laat in driedelige docureeks over de zaak-De Pauw 8 vrouwen aan het woord

Ysaline Pollet
Ysaline Pollet Webjournalist

De zaak-De Pauw verdeelde Belgi¨e de afgelopen vier jaar, en de vrouwen in kwestie kregen heel wat over zich heen via verschillende platformen. Acht van hen doen nu hun verhaal in de docureeks ‘Het Proces Dat Niemand Wou’.

Programmamaker Tess Uytterhoeven contacteerde een jaar voor het proces van start ging alle betrokken partijen en nam de interviews af tussen december 2020 tot december 2021. Nu is de driedelige docureeks dertig dagen na het vonnis te zien op Streamz, zo kan niemand meer in hoger beroep gaan.

In ‘Het Proces Dat Niemand Wou’ laat ze de acht vrouwen aan het woord om wie het allemaal draait. ‘In deze docu onderzoeken we de pijnpunten waar dit proces op duwt. Door de betrokkenen zelf aan het woord te laten proberen we antwoord te bieden op de vele maatschappelijke vragen die deze zaak met zich meebracht’, legt Tess Uytterhoeven uit. Bart De Pauw werd ook meermaals gevraagd om zijn verhaal te doen, maar daar ging hij niet op in.

In ‘Het Proces Dat Niemand Wou’ worden onder andere vragen zoals ‘Wat is er zo erg aan sms’jes?’, ‘Waarom blokkeerde je hem niet?’ en ‘Waarom heb je zo lang gezwegen?’ beantwoord door de betrokken vrouwen.

‘Niemand van ons wou een rechtzaak. Niemand.’ Horen we Lize Feryn onder andere zeggen in de trailer. ‘Ik ga nu voor eens en altijd mijn verhaal doen, in de hoop dat dit de laatste keer mag zijn dat ik mijn verhaal doe’, aldus Ella-June Henrard.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

De driedelige docureeks ‘Het Proces Dat Niemand Wou’ is vanaf vandaag beschikbaar op Streamz.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '