Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Eén

Zijn droom kwam in vervulling!

Bart uit ‘Taboe’ brengt prachtige liveversie van ‘Con Te Partirò’ op Joe

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

Kijkend Vlaanderen leerde Bart afgelopen zondag kennen in de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van ‘Taboe’. Philippe Geubels nodigde vier mensen met autismespectrumstoornis uit en Bart was een van hen. Hij toonde aan de komiek én de mensen thuis dat hij een fantastische stem heeft. Gisteren ging zijn droom in vervulling en zong hij live een liedje op de radio.

We konden zondag na een aantal jaar wachten eindelijk een nieuwe aflevering van ‘Taboe’ zien. Het hilarische én tegelijkertijd ontzettend ontroerende programma waarin Philippe Geubels, zoals enkel hij dat kan, lacht met mensen waarmee je eigenlijk niet mag lachen. Hij doet dat uiteraard om taboes te doorbreken en dingen meer bespreekbaar te maken.

Klok van een stem

De eerste aflevering was naar eigen zeggen een van de pittigste die hij al maakte. Hij nodigde Elise (33), Steven (31), Valerie (32) en Bart (36) voor een weekje uit in een chalet in de Ardennen. Ze gingen wandelen, bowlen én zongen karaoke. Daar bleek dat Bart ongelooflijk goed kan zingen! ‘Wel wat luid’, zei een van de kandidaten.

Bart heeft naast zijn interesse in computers ook een enorm grote passie voor muziek. Hij speelt verschillende instrumenten én hij heeft een supergoede stem die hij helemaal op zijn eentje trainde. Zijn droom was om live een liedje op de radio te brengen en die wens kwam gisteren in vervulling.

Kippenvel

Hij mocht zijn versie van ‘Con Te Partirò’ van Andrea Bocelli, dat je ook al een stukje kon horen in de aflevering, live zingen op Joe. Het resultaat geeft je kippenvel op deze laatste dag van het jaar! Hij haalt moeiteloos zelfs de hoogste noten.

Bart zou heel graag een eigen album opnemen. Daarvoor heeft hij wel een beetje hulp nodig. Jij kan een handje toesteken door iets te doneren op zijn website. Zijn einddoel is 7500 euro en toen wij een kijkje namen, zamelde hij al een dikke 1000 euro in. De reacties zijn alleszins laaiend enthousiast. ‘Het geeft me echt moed om te zien hoe je je dromen achterna gaat’, zegt Staf, die ook autisme heeft.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '