Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© VTM

Water, blinddoeken en lawaai: alle oude marteltechnieken passeren de revue.

PREVIEW: rekruten worden twee uur gefolterd in laatste aflevering van ‘Special Forces: Wie Durft Wint’

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

De loodzware militaire opleiding zit er bijna op voor de BV’s in ‘Special Forces: Wie Durft Wint’. Er blijven nog slechts vier rekruten over en zij moeten de zwaarste test nog doorstaan: een twee uur (!) durende foltering. De grote vraag is wie toch nog zal breken en wie de eindmeet haalt.

Ze begonnen met elf vol goede moed aan de zwaarste beproeving uit hun leven. Slechts vier BV’s blijven over: Laura Tesoro, Dirk Van Tichelt, Davy Parmentier en Koen Wauters. Op dag vijf bouwen de instructeurs helaas nog steeds geen rustdag in. Integendeel: de meest gevreesde uitdaging van de hele militaire opleiding staat op het programma, de stresstest.

Angst en paniek

Tijdens deze challenge worden de rekruten gekidnapt en zullen ze maar liefst twee uur lang gefolterd worden. Daarbij zullen de instructeurs hen ondanks de voorbije intensieve dagen níet sparen. Blinddoeken, water en lawaai: alle oude marteltechnieken passeren de revue. Hierbij testen de militairen hun vermogen om angst en paniek onder controle te krijgen.

Een goede nachtrust na deze bikkelharde test zit er ook niet in, want op de laatste avond moeten de rekruten nog een leveltest doorstaan waarin ze individueel een hindernissenparcours moeten afleggen, gevolgd door kennistesten. Kunnen ze nog functioneren en überhaupt nog nadenken in deze extreme omstandigheden?

Helikopter

Wie trainingsdag vijf ‘overleeft’, verschijnt de volgende ochtend aan de start van de eindmissie en die is, en dat is nog zacht uitgedrukt, heel indrukwekkend. Er wacht hen op een bepaald punt in de Marokkaanse woestijn een helikopter en wie daar binnen de tijd arriveert, slaagt voor de opleiding. De tocht wordt uiteraard geen ponykamp!

De laatste aflevering van ‘Special Forces: Wie Durft Wint’ zie je komende maandag, 5 juni, om 20u35 op VTM.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '