Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© VIJF

'Een beetje zoals die puistenvideo's op het internet.'

‘”Sex Tape” is het soort programma dat je eigenlijk niet wil zien, maar waarvan je niet kan wegzappen’

‘Ik noem het altijd “Sex Talk”, want het gaat vooral over het praten, niet over de beelden. Er is niets vulgairs aan dit programma.’ Ik geloofde Goedele Liekens graag toen ze me op de voorstelling van het nieuwe VIJF-programma ‘Sex Tape’ ervan trachtte overtuigen dat dit eerder een educatief dan een marginaal programma zou zijn. ‘Die expliciete beelden gebruiken ze waarschijnlijk gewoon in de reclame om kijkers te lokken’, dacht ik nog bij mezelf.


 

Toen Goedele gisterenavond iets voor 11 afscheid nam van de kijker en ik met een licht misselijk gevoel achterbleef, was het duidelijk dat ze me voorgelogen had. De beelden die getoond werden in de teasers bleken flauwe koek. Ik had namelijk net moeten horen en zien hoe de 36-jarige Fabienne tijdens een anale vrijpartij verschillende pijnkreten slaakte die door merg en been gingen, maar haar man zijn goesting niet deden verliezen. ‘Als de drang groot is…’, klonk de uitleg van Erik, die met zijn in de gel gezette haren, houten surfersketting en verlangen naar nóg meer seks duidelijk niet wil accepteren dat de vijftig voor hem met rasse schreden nadert.

De beelden die getoond werden in de teasers van ‘Sex Tape’, bleken gisterenavond flauwe koek.


Praten over seks moet altijd kunnen, maar er zijn dingen die we echt niet hoeven te zien. Zo wil ik liever niet weten dat Liesbeth en Guy het extra stil en extra snel doen omdat hun onwetende 11-jarige zoon – die nu waarschijnlijk veel meer weet dan goed voor hem is – beneden met een koptelefoon op zit. Noch wil ik weten of zien dat Liesbeth het fijn vindt om Guy tijdens het autorijden oraal te plezieren en hij het niet nodig vindt om zich even aan de kant te zetten. Ben ik de enige die dacht dat zo’n dingen vooral in de films gebeuren? Nog een geluk dat ik mij zeer zelden op de Kempense wegen begeef.

Of ik volgende week opnieuw kijk? Waarschijnlijk wel, maar dan alleen omdat Pommeline en Fabrizio aan de beurt zijn. Weinig verleidelijke uitspraken zoals ‘Ik ga u kapot boren’ en ‘Ik ben leeggespoten’ in de eerste beelden van hun aflevering maken mij nieuwsgierig genoeg naar hoe het er juist aan toegaat in de slaapkamer van mensen die bekend zijn geworden omwille van hun zogezegde verleidingskunsten. Volgens het ‘Temptation’-koppel zijn zij bovendien de seuten van het programma, dus geen expliciete anale scènes daar. Een hele opluchting.

‘Sex Tape’ is het soort programma dat je eigenlijk niet wil zien, maar waar je niet van kan wegzappen zodra je vertrokken bent. Een beetje zoals die puistenvideo’s op het internet. Niet beginnen kijken lijkt dan de enige oplossing. 

Lees ook: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '