Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© VTM

Ze ruilen de Belgische kust in voor een tropische bestemming en ook in de jury zijn er verschuivingen.

ZIEN: Regi gaat opnieuw op zoek naar nieuw talent in het tweede seizoen van ‘Regi Academy’

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

Alles wat Regi aanraakt, verandert in goud. De plaatsjes voor het tweede seizoen van ‘Regi Academy’ waren dan ook gegeerd. Voor de nieuwe afleveringen ruilt de dj de Belgische kust in voor het tropische Marbella, en maakt Olivia in de jury plaats voor Kathleen Aerts. De winnaar mag de nieuwste single van Regi inzingen én samen met hem optreden in het Sportpaleis.

We voorspelden vorig jaar dat Pauline met haar unieke stem en sprankelende persoonlijkheid ‘Regi Academy‘ zou winnen. We kregen gelijk! De Limburgse mocht ‘Duizend Sterren’ inzingen, gaf een spetterende performance naast Regi voor een uitzinnig publiek in het Sportpaleis vorig jaar én is nu een vaste waarde in Regi’s talentvolle team. Ook Amber die tweede werd, heeft een dijk van een stem en timmert momenteel volop aan haar zangcarrière. ‘Ik heb dankzij die wedstrijd echt ontdekt dat ik iets met muziek wil doen’, vertelde Amber ons. ‘Ik heb zelfs al een paar optredens mogen doen.’

Luxueuze villa

In februari maakten VTM en Regi bekend dat er wegens groot succes een tweede seizoen van ‘Regi Academy’ komt. Het concept blijft hetzelfde: Regi zoekt een ruwe diamant om zijn nieuwste single in te zingen én om hem te vergezellen op het podium van het Sportpaleis in Antwerpen. Met andere woorden: de ideale springplank van je carrière als professionele zanger of zangeres. Deze felbegeerde plaatsjes zijn ingenomen, want de zender lost nu de trailer van de nieuwe afleveringen.

Daarin zien we dat de audities dit keer opnieuw aan ’t zeetje doorgingen. Al was dat niet onze Belgische kust, maar die van het zonovergoten Marbella, want Regi had het naar eigen zeggen een beetje koud. Alle kandidaten hokken in dit seizoen ook samen in een luxueuze villa, waar ze lief en leed zullen delen. Ze zullen alles uit de kast moeten halen tijdens workshops, try-outs én onverwachte testen om de vierkoppige jury te overtuigen.

Gedroomd jurylid

Ook in die jury zijn er trouwens verschuivingen. Naast Regi himself uiteraard, zijn rechterhand Lester Williams en zanger Jaap Reesema zal nu ook zijn goede vriendin Kathleen Aerts plaatsnemen. Vorig seizoen was die eer weggelegd voor Olivia. Regi dook al eens op in haar programma ‘Villa Zuid-Afrika’ om hun guesthouse uit te testen, en nu mag zij hem bijstaan in de zoektocht naar nieuw talent. ‘Kathleen speelde zelf al een aantal keer het Sportpaleis plat, met haar ervaring is ze een supercoach voor de kandidaten en een gedroomd jurylid’, vertelt Regi. ‘En met haar vrolijke Kempische humor gaan we ons rot amuseren in Marbella!

Lester, Kathleen, Regi en Jaap.

Kathleen ziet het ook volledig zitten. ‘Regi en ik zijn al jaren goed bevriend, dus ik weet perfect wat hij wil’, zegt het ex-K3’tje. ‘We gaan niet alleen op zoek naar de mooiste en meest unieke stem, maar ook naar die éne die het Sportpaleis helemaal kan inpalmen en op z’n kop kan zetten. Ik kijk er in ieder geval naar uit om nieuwe talenten te ontdekken. Er kan er maar één part of the Regi family worden. They are either in or they are out (lacht).’ Ze zal dus behoorlijk streng zijn, zo te horen!

Straffe persoonlijkheid

De dj zoekt niet enkel een fantastische stem, er moet ook een klik zijn met zijn nieuwe protegee. ‘Je kan nog zo goed zingen, als ik me niet goed voel bij jou, dan kan ik niet een jaar lang op tournee gaan met jou. Dat is onmogelijk!’, zei hij tegen ons. ‘Mijn lat ligt sowieso duizelingwekkend hoog, maar Pauline heeft die tijdens de eerste “Regi Academy” nog een stuk hoger gezongen. Ik hoop dat ik opnieuw de studio kan induiken met een talent van dat kaliber. Ik zoek iemand met een unieke stem, straffe persoonlijkheid en ‘wow’-uitstraling, die perfect naast mij én in een bruisend Sportpaleis past.

Het tweede seizoen van ‘Regi Academy’ zie je binnenkort op VTM 2.

Nog meer programma’s waar we naar uitkijken:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '